Hiába mondja azt most a Microsoft, hogy Bobby maradhat, a Wall Street Journal szerint ez csak egy kifele mosolygás csupán, valójában nagy valószínűséggel távozni fog a felvásárlás után.

Bobby Kotick hiába egy remek üzletember, a videojáték-iparban nem pont a legkedveltebb figurák között tarthatjuk őt számon. Ez már így volt az Activision Blizzard körül kirobbant szexuális zaklatásos botrány előtt is, azután viszont olyan tetőfokára hágott az utálat iránta, hogy a mai napig a lemondását, eltávolítását követelik a fejlesztők.

A szakember azonban foggal körömmel kapaszkodott a gyeplőbe, amit még akkor sem engedett el, mikor konkrétan róla derültek ki kifejezetten komoly ügyek. Sok iparági szereplő is felszólalt a helytelen vezetése ellen, de látszólag ezek is lepattantak róla, most azonban váratlanul óriásit fordult a kocka.

A Microsoft ugyanis bejelentette, hogy hajlandó megvenni az Activision Blizzardot, sőt, a közleményben maga Phil Spencer emelte ki, hogy az akvizíció végével neki fog minden AB vezető jelenteni. Ezzel természetesen a Kotick alatt látszólag megoldhatatlan problémákra és a toxikus vállalati körülményekre utalt, bár megjegyezték, hogy továbbra is ő marad a cég élén.

Ezt azonban a Wall Street Journal belsős forrásokra hivatkozva szinte azonnal cáfolta is. A többségében kifejezetten jól értesült portál ugyanis úgy tudja, hogy

Bobby Kotick az üzlet lezárultát követően elhagyja az Activision Blizzardot.

Ez pedig a Microsoft narratívájával is egyezne, hiszen Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója mondta, hogy kulcsfontosságú, hogy megváltoztassák az Activision Blizzardon belüli súlyosan aggasztó kultúrát. Ezért pedig nagyon sokat kell és fognak dolgozni.

Továbbá azt sem érdemes elfelejtenünk, hogy a Wall Street Journal volt korábban az a médium, amely kirobbantotta a Blizzard-botrányt, és amelyik pontosan beszámolt a cégen belüli – akár konkrét – esetekről, történésekről. Pontosan úgy, ahogyan korábban a Faceboook és számos más vállalat kapcsán is tették, melyekben mind igaznak bizonyultak az állításaik.

Hogy Bobby Kotick sorsa mi lesz, azt ennyire előre még lehetetlen megmondani, hiszen a giga-akvizíció teljes zárultáig körülbelül 12-18 hónapra is lehetünk. Az viszont nagyon is elképzelhető, hogy a Microsoft és Phil Spencer ultimátumot adott neki, és ha ez idő alatt nem sikerül gyökeres változásokat elérnie, akkor lesz kénytelen elhagyni azt a hajót, ami nélküle talán sosem nőhetett volna ekkora óriássá.

Az Xbox egy csettintéssel kiradírozhatná a PlayStation-ön elérhető AAA-s játékok “felét”

https://leet.hu/akcioeso/

×