Még tovább evolválódik a Sony játékszolgáltatásának legdrágább csomagja, a PS+ Premium.

2023.10.11. – Úgy tűnik, hogy ezt a Sony ezt a hetet az újdonságok sorozatos leleplezésével fogja tölteni, hiszen épp a minap rántották le a leplet a már hosszú hónapok óta pletykált új, le- és felcsatolható lemezmeghajtós PlayStation 5 modellről, most pedig a PS+ Premium csomagjának újbóli szintlépésének hírével örvendeztetik meg az előfizetőket.

A PS+ játékszolgáltatás legdrágább, havonta 6000 forintba kóstáló csomagja alig néhány nappal ezelőtt bővült ki a Sony saját gyártású filmjeivel, most pedig az Xbox Game Pass Ultimate nyomdokaiban járva a játékstreaminget próbálják magasabb fokozatba kapcsolni. Igaz, a játékstreaming állítólag még a konkurens szolgáltatásnál sem pörög annyira, mint szeretnék, a Sony azonban már csak a kizárólag streamingre képes „kézimicsodája”, a PlayStation Portal miatt is kénytelen lépést tartani a Game Pass-szal.

A PS+ Premium tehát ugrik egy nagyot az evolúciós lépcsőn, hogy legkésőbb október 23-ra már biztosan képes legyen PS5-ös játékok streamelésére.

A PlayStation felhő-alapú játéka ezidáig csak régebbi címekkel, PS1, PS2, PS3, PSP játékokkal működött, az újabb és komplexebb programokkal már kevésbé – de inkább egyáltalán nem. Ez változik meg október végén, amikor a Sony legnagyobb címei 4K, 1440p, 1080p, és 720p felbontásban, 60 képkocka per másodpercben HDR-rel karöltve, 5.1, a 7.1 és Tempest 3D Audiotech hanghatásokkal a felhőn/interneten keresztül is játszhatóak lesznek.

Bár a Sony több száz játékot ígér a PS5 streamingjére, eleinte csak néhány kiválasztott és kompatibilis cím lesz elérhető: a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, a Horizon Forbidden West, a Ghost of Tsushima, a Mortal Kombat 11 és a Saints Row IV már biztosan köztük lesz. A szintén csak a Premium-tagok számára elérhető játékdemók is megkapják a streaminget, így azokat a továbbiakban már nem szükséges letölteni.

Két szignifikáns dologban azonban eltér a Game Passtól!

A PS+ Premium játékstreamingje az előfizetők, és nem a játékkatalógus privilégiuma, ami azt jelenti, hogy nem csak a szolgáltatásban szereplő, hanem a digitálisan megvásárolt játékokat is elérhetjük a felhőn keresztül – amennyiben azok támogatottak. Bár hasonlót a Microsoft már ígért, de erre a GP Ultimate (egyelőre) nem képes.

Ennek azonban ára is van: a PS+ Premium játékstreaming kizárólag azon előfizetők számára lesz elérhető, akik eleve rendelkeznek otthon egy PlayStation 5 konzollal.

Ez a kitétel kétszer, háromszor is aláhúzza, hogy a Sony alapvetően kiegészítő funkciónak szánja a streaminget, ami az egyre masszívabb, úgy elhúzódó játékletöltések közben lesz hasznos társ. Illetve valószínűleg és feltehetőleg a november 15-én megjelenő PlayStation Portal is hasznosítani fog valamit mindebből. A PS5 játékstreaming nálunk többi európai országgal egyszerre indul október 23-án.

Ezt is érdemes elolvasnod:

A 2000-es évek 9 legjobb anime-sorozata, amiken generációk nőttek fel

×