Bár nagyon sokan kételkedtek a sikerében, úgy tűnik, hogy a Sony PlayStation Portal konzolkiegészítője már világszerte a legtöbb boltban elkelt.

2023.10.03. – Nem kell tagadni, tudjuk, hogy sokan gondolták úgy, hogy a Sony legújabb konzolkiegészítőjének semmi, de semmi értelme nincs. A Sony ugyanis nemrég bejelentette a PlayStation Portalt, aminek lényege, hogy a PS5 DualSense kontroller kapott egy képernyőt, így a házban bárhol játszhatunk a PS5 konzollal. Miközben sokan úgy érezték, hogy játék-streamelős eszköznek semmi értelme, ezt még tetőzte a nagyjából 80 ezer forintos ára is.

Nos, azok, akik nem hittek benne, LEHET, hogy tévedtek. A PlayStation Portal már hetekkel a tervezett megjelenés előtt a világ számos pontján elfogyott. Az ígéretes kezdet után lehet, hogy a PlayStation kézikonzoljának legnagyobb hátránya (hogy nem működik önálló konzolként) nem áll siker útjában.

PlayStation Portal

A még május végén, Project Q néven bemutatott PlayStation Portal végül megkapta a hivatalos nevét és az árcédulát. A 199,99 dolláros kézikonzolt pedig szeptember 29-én lehetett előrendelni. Ahogy arról a Genki az X-en beszámolt, a PlayStation Portal kevesebb mint egy nap alatt elfogyott az összes online boltban Japánban. Aztán jött Amerika, ahol az Amazom már azt írja, hogy nincs készleten. Eközben az amerikai PlayStation Direct nevű bolt korlátozza az előrendeléseket: egy ember egy készüléket vehet. A Best Buy-nál már levették az előrendelés feliratot, most azt írják: „hamarosan érkezik„. A GameStop csak a Pro előfizetőitől fogad el előrendelést.

PlayStation siker

A Sony soha nem árulja el, hogy mekkora készlettel készülnek, így nem lehet tudni, hogy mennyi előrendelést fogadnak. Így azt sem lehet még tudni, hogy mennyire fogy jól valójában. Az is kérdés még, hogy azok a helyek, ahol már nem fogadnak előrendelést, mikor nyitják meg újra a lehetőséget. Ennek ellenére most úgy tűnik, hogy sokan szeretnének kapni egy PSP-t.

Persze ilyenkor bennem mindig ott van a gyanú, hogy már erre is lecsaptak a haszonlesők, akik igyekeznek felvásárolni az előrendelői készleteket. Talán hamarosan jön a készlethiány, az eBay-en pedig ott lesznek a PSP-k többszörös áron. Ne legyen igazam!

Ezt láttad már?

Twitch szeptember: Berobbant a Kókuszcsoport, tovább csökkent a TheVR nézettsége

×