A Sony bejelentette, hogy a PlayStation Plus Prémium előfizetői filmeket kapnak, hogy jobban elfogadják a nemrég történt áremelést.

2023.10.06. – Bizonyára minden PlayStation Plus előfizető nehezményezte, hogy a szolgáltatás ára nemrég megemelkedett. A jelen gazdasági helyzet miatt persze a Sony is megérti, hogy ez sz@r lehet, így kompenzálni szeretne. Így bejelentették, hogy a Sony Pictures Core nevű filmes streamingszolgáltatás elérhető lesz minden PS Plus Premium előfizető számára.

Az ingyenesen kínált filmeket az előfizetéssel PS4-en és PS5-ön is nézni lehet majd.

Sony Pictures Core?

Egészen a közelmúltig sok játékos gondolta úgy, hogy a PS Plus az Xbox Game Pass-hoz hasonló értéket képvisel, a felhőalapú mentéseknek, a havi ingyenes játékoknak és a folyamatosan frissülő kínálatnak köszönhetően. Ez a vélemény azonban csorbát szenvedett, amikor a Sony megerősítette, hogy szeptembertől mindhárom PS Plus-szint ára megemelkedik. A Prémium szint évi 40 dollárral, ami nem kis összeg.

Az áremelés mellé azonban a Premium szintesek némi meglepetést kapnak. A bejelentés szerint PS4-re és PS5-re is érkezik hamarosan a Sony Pictures Core nevű új alkalmazás. Ez nagyjából olyan, mint a Netflix vagy a Disney+, ahol havidíjért lehet kifejezetten Sony filmeket nézni vagy kölcsönözni. A PS Plus Premium előfizetők 100 különböző filmből álló, folyamatosan frissülő fiókot kapnak ingyen. Az applikációban a filmeket reklámmentesen lehet nézni.

A Pictures Core alkalmazás tulajdonképpen a Bravia Core átnevezése, amit néhány Bravia és Xperia tévével lehet elérni. A Bravia Core, és feltehetően ennek értelmében a Sony Pictures Core is képes HDR filmek streamelésére, akár 80 Mbps sebességgel, ami hasonló a 4K UHD Blu-rayhez. Összehasonlításképpen: sok más szolgáltatás csak legfeljebb 25 Mbps sebességgel kínál filmstreaminget.

A Sony bejelentése szerint a Sony Pictures Core mától, október 5-től világszerte 23 régióban elérhető, bár én még (sőt sok Egyesült Államokban élő előfizető) nem látom a PS5-ön az alkalmazások közt. Sajnos az előfizetést részletező link pedig valamiért nem működik. Amint többet tudunk meg, frissítjük a cikket.

Nagyon reméljük, hogy ez a kis extra a magyar PlayStation Plus Premium előfizetők számára is elérhető lesz, tekintve, hogy nálunk is emelkedtek az árak. Arra azonban nem igazán számítok, hogy a szolgáltatásban magyar szinkronnal lesznek elérhetőek a filmek. De legalább adnak valamit, nem?

Ezt láttad már?

Megjelent a TheVR dokumentumfilm, már százezrek látták

×