A Sony mindig is híres volt arról, hogy az adott PlayStation generációból több változatot is kiadjon. Ezúttal a PlayStation 5 újulhat meg kicsit.

2023.10.10. – Régóta pletykálták, hogy a Sony műhelyében bizony készülhet egy átalakított PlayStation 5 variáns. Nem a Pro változatra kell gondolni, az még idő előtt lenne, ám karcsúsított példányokkal korábban is találkozhattunk a régebbi PS-ek esetében. Úgy tűnik, hogy a cég nem is nagyon húzta sokáig a mézesmadzagot, pár perccel ezelőtt leleplezték a PlayStation 5 megújult kiadását.

Az új PlayStation 5 térfogata 30%-kal csökkent, illetve 18 és 24 százalékkal lett könnyebb a korábbi változatokhoz képest. A belső tárhely pedig 1 TB-ra nőtt. Négy különálló fedlapot kapott az átalakított változat, a felső rész továbbra is fényes felülettel rendelkezik, míg az alsó rész matt maradt. Akkor sem kell csüggedni, ha az új PlayStation 5 Digital Edition mellett tennéd le a voksodat és később hiányolnád a lemezeket, hiszen külön is megvásárolható lesz majd a Blu-Ray meghajtó 120 eurós, azaz 47 ezer forintos áron.

Az új PlayStation 5 konzolok

Az új PlayStation 5 konzolok

A konzolok árusítása novemberben már el is startol az amerikai régióban, de a globális cserére sem kell sokat várni, ahogy elfogynak a „régi” PlayStation 5 modellek, máris az újak kerülnek a helyükre a polcokon. Európában az alábbi árazásra lehet majd számítani:

  • PS5 Ultra HD Blu-ray meghajtóval – 549.99 EUR ~ 213 ezer forint
  • PS5 Digital Edition – 449.99 EUR ~ 175 ezer forint
  • Egy új, Vertical Stand is érkezik a konzolokhoz, melyet 30 eurós, azaz 12 ezer forintos áron lehet majd megkaparintani

A specifikációk továbbra sem változtak, ám az első, független tesztek biztosan lelepleznek néhány burkolat alatti újítást.

Forrás: PlayStation Blog

Új Nvidia csúcskártya érkezhet hamarosan a boltok polcaira

×