Nem olcsó mulatság, ha az ember a flagship készülékekből akar válogatni. Az iPhone 15 széria megjelenésével, ez ismét aktuális lehet.

2023.09.22. – Szeptember 22-én, azaz ma hivatalosan is elstartolt az iPhone 15 széria. A készülékek specifikációit már korábban kiveséztük, ahogy az USB-C és a játékos képességek is terítékre kerültek már. Az Apple ezúttal is négy telefont jelentett be. Az iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro és Pro Max telefonok előrendelése már szeptember 15-én elstartolt az Apple hivatalos oldalán. A legtöbb szolgáltatónál hazánkban nem volt előrendelési lehetőség, így mindenki a péntek reggeli startra várt. Sok fiatal is szeretne váltani az új telefonokra, ám a legolcsóbb, 15-os modell is 399 ezer forinton startol, így bizony ki kell termelni az árát valahogy.

Rengeteg lehetőség áll a diákok előtt, ám talán a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb valamelyik gyorsétterem-lánc lehet. A McDonalds és a franchise partnerek kifejezetten transzparensek akár a bért, akár a munkabeosztást tekintve. Éppen ezért a mai bejegyzésben az ő számaikkal fogunk kalkulálni, hiszen ezekhez kézzelfogható, írott forrásokat is találunk az interneten.

Nézzük is, hogy mennyit kell dolgoznod az új iPhone 15 modellekhez

A fizetés

Régiónként eltérhet a kézhez kapott összeg. A Dunántúlon aktív Clear97 oldalán leolvashatjuk, hogy a kézhez kapható, nettó kereset mindenféle kedvezmény nélkül számolva Szombathelyen vagy épp Sopronban 224 ezer forint. Ezt teljes hónappal és nappali műszakkal értendő, de sem az ünnepi, éjszakai műszakok, sem pedig az adókedvezmények nincsenek beleszámolva, azaz ennél kevesebbet tényleg lehetetlen keresnünk, ha teljes műszakban dolgozunk.

Forrás: https://www.mcdonalds.hu/dolgozz-velunk/ismerj-meg-minket/egyedi-megoldast-keresok - iPhone

Forrás: https://www.mcdonalds.hu/dolgozz-velunk/ismerj-meg-minket/egyedi-megoldast-keresok

A teljes műszak napi 8 órára értendő, azaz a fentebb említett 174 ledolgozott havi óra 22 napot ad ki. Az étteremnél lehetőség van akár 4, akár 6 órás műszakokra is. Nyáron könnyű 8 órákat dolgozni, de az ősz megérkezésével a 4 óra valósabb opció lehet. Éppen ezért a 224 ezer forint felével, 112 ezer forinttal dolgozunk.

Mennyit kell dolgoznom, hogy vehessek egy új iPhone készüléket?

Ahogy fentebb is említettük, 22 napot kell egy hónapban dolgoznod 4 órás műszakban, hogy megkapd a fentebb említett 112 ezer forintot. Ez azt jelenti, hogy naponta közel 5 forintot keresel, míg óránként 1227 forintot. Az esetek 99%-ban ennél többet fogsz, ám a körülmények ismerete nélkül csak ezzel tudunk számolni. Diákként feltételezzük, hogy külön albérletre, stb.-re nem kell még költeni, így a megkeresett pénz jelentős része a kinézett telefonokra fordítható. Nézzük is, hogy ez mire elég:

  • Egy iPhone 15 (400 ezer forint) készülékhez négy (három és fél) hónapot kell dolgoznod
  • Egy iPhone 15 (450 ezer forint) Plus készülékhez is elegendő a 4 hónap, pár ezerrel kell csak kiegészíteni
  • Egy iPhone 15 Pro (500 ezer forint) készülékhez már 5 (négy és fél) hónap szükséges
  • Egy iPhone 15 Pro Max-hoz (600 ezer forint) pedig fél évet kell lehúznod a Mekiben vagy az ötödik hónap felénél felmondanod

Ha valamiért a napi 8 órás munka is belefér, akkor a fenti időtartamokat értelemszerűen lefelezheted. Továbbra is keményen kell dolgozni az iPhone készülékekért, de manapság egy Androidos flagship telefon sincs 500 ezer forint alatt.

Nyugi, az iPhone 15 végre megmondja, hányszor töltötted fel

×