Az Apple kedden mutatta be az iPhone 15 szériát. Az A17 Pro a jelek alapján roppant erős lett, az első mérések is erről árulkodnak.

2023.09.15. – Az Apple kedd este leleplezte az iPhone 15 szériát. Aznap este jelentkeztünk az összefoglaló bejegyzésünkkel, de az elkövetkezendő hétben rengeteg friss információval gazdagodhatunk. Ahogy azt sejteni lehetett, a készülék nyers erejét illetően is képbe kerülhetünk ebben az időszakban. Ez az Apple első három nanométeres gyártástechnológián készülő chipje, így az előzetes pletykák is garantálták annak brutális erejét. A cég azonban pontos számokat sosem közöl, általában százalékokkal dobálózik.

Az iPhone 15 és 15 Plus modellek a 14 Pro modellekben található A16 chipet kapták meg, míg a 15 Pro és Pro Max az A17 Pro-t. A Pro kifejezést először használta az almás cég iPhone chipre, nagy eséllyel ez még fontos lehet a jövő évi iPhone 16-okat vizsgálva. Az Apple minden földi jóval megpakolta az egységet, így a 10 Gbps USB 3 kapcsolat vagy épp a hardveres Ray Tracing sem álom már. Éppen ez teszi lehetővé, hogy hónapokon belül Resident Evil vagy épp Assassin’s Creed játékokkal találkozhassunk a telefonokon.

Ezt tudja az új iPhone processzor

iPhone 15 Pro eredmény

iPhone 15 Pro eredmény

A Geekbench weboldalára több mérés is befutott az új készülékekről. Boltokban még nem lehet kapni az új szériát, ám az Apple főhadiszállásán többen is megnyomogathatták ezeket, bizonyára a teszt is valamikor ekkor készült. Az sem elképzelhetetlen, hogy az Apple által kiküldött tesztpéldányra engedte valaki idejekorán a benchmark programot. Nézzük is a pontos eredményeket:

  • A15 Bionic: 2183 single-core | 5144 multi-core
  • A16 Bionic: 2519 single-core | 6367 multi-core
  • A17 Pro: 2914 single-core | 7199 multi-core
  • M1: 2223 single-core | 7960 multi-core

Bizony, az A17 Pro átlépte a bűvös, 7000-es értéket a Geekbenchben. Ez közelebb van a MacBookokban, iMacekben és Mac Miniben használatos M1-hez, mint a korábbi iPhone egységekhez. Nem túlzás kijelenteni tehát, hogy egy asztali gép teljesítményét tudhatják a zsebükben az iPhone 15 Pro és 15 Pro Max tulajdonosok. Szintén jó hír lehet a frissen váltóknak, hogy immáron 8 GB memória áll az iOS rendelkezésére a korábbi 6 GB helyett. Az előrendelés szeptember 15-én indul, szeptember 22-én pedig már kézbe is vehetik a készüléket az első tulajdonosok.

Forrás: 9to5mac

USB-C csatlakozóval érkeznek az új iPhone-ok, de nem mindenki jár jól

×