Miután évekig kimaradt, az új iPhone 15 végre kap egy akkumulátorciklus-számlálót. Ez jó lesz azoknak, akik szeretnek ezzel foglalkozni.

2023.09.21. – Ha, igen! Amikor új mobil vásárlásáról van szó, az ember rengeteg szempontot figyelembe vesz. Például azt, hogy milyen a készülék teljesítménye, mekkora tárhely van benne, milyen a kamera, és nem utolsósorban azt, hogy mennyit bír az aksi. Igen, az akkumulátor élettartama és tartóssága különösen fontos szempont, mivel az elmúlt években megszűnt az egyszerű cserélhetőség. Az iPhone esetében is.

Szóval hogy mennyit bír egy okostelefon, ma már nagyon fontos, ez alól pedig nem kivétel az iPhone sem. Amikor az Apple szeptember 22-én végre mindenkinek átadja az iPhone 15 és iPhone 15 Pro telefonokat, rengeteg új funkciót adnak az emberek kezébe. Van azonban egy új funkció, amelyet az Apple nem nagyon említett sehol, és csak egy tesztelő mutatta meg.

Végre lehet tudni, hogy hányszor töltöttük fel az iPhone akkumulátorát.

A funkciót valószínűleg sokan imádni fogják, különösen azok, akik szeretnek vigyázni az akkumulátor időtállóságára.  Ez a funkció az akkumulátortöltés-számláláló. Egyszerűebben fogalmazva egy számláló, ami azt mutatja meg, hogy az iPhone aksiját hányszor töltötték fel.

A hírt Ray Wong osztotta meg, aki az X-en tette közzé az információt. Az új akkumulátortöltés-számlálás a Beállításokban érhető el az akkumulátor gyártási dátuma és az első használat időpontja menüpont alatt.

iPhone akkumulátor

Az Apple ugye régóta megmutatja nekünk, hogy éppen mekkora az iPhone akkumulátorának töltöttsége, de ez az első alkalom, hogy tényleges megnézhetjük, hogy hányszor töltöttük újra. Ez többek között arra jó, hogy lássuk, mennyire vettük igénybe a használat során az aksit. Így annak teljes élettartama is jobban meghatározható. Csak úgy, mint azt már megtehetjük a Mac-ek esetében.

Egy teljes töltési ciklusnak egyébként az számít, amikor az akkumulátor lemerül, majd újra feltöltődik. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy az akkumulátort 100%-ig feltöltötték, majd teljesen lemerítették. Nem kell, hogy a töltés teljes legyen. Mondjuk az akkumulátor 75%-ra lemerül, aztán éjszaka 100%-ra töltődik. Ha az akkumulátor másnap ismét eléri a 75%-ot, akkor az egy töltésnek számít.

Ha számodra is fontos, hogy mennyit bír egy telefonban az akkumulátor, akkor ez a számláló segíteni fog ezt kiszámolni. Ha azt látod, hogy adott töltés után már nem bír annyit, jobban meg tudod gondolni, hogy legközelebb milyen készüléket válassz, ha ez fontos neked. Ha pedig használt készüléket veszel, látni fogod, mennyire vették igénybe az akkumulátort korábban.

Ezt láttad már?

Te bevállalnád? Már keresik az embereket az agyi chip beültetésére

×