A korábban szétnyitható kijelzős mobilt is gyártó cég olyan okostelefont villantott, ami szó szerint megnő a felhasználó kezében.

2023.09.09. – KELL! Az új okostelefon, ami egyetlen gombnyomásra jelentősen megnöveli a saját méretét a kezedben, paradigmaváltó lehet. Ahhoz hasonló jelenségnek ígérkezik legalábbis, mint anno maga az érintőkijelzős telefon: az emberek nem tudták, hogy akarják, de csak addig, amíg meg nem látták. Az a szomorú hírünk, hogy

Te is pontosan ugyanezt fogod érezni, mikor megnézed a bemutató videót,

de még nem tudni mikor és mennyiért veheted meg.

A kínai Tecno nem első alkalommal okoz akkora meglepetést, hogy arra minden kütyürajongó elkezdi csorgatni a nyálát. Az év elején bemutatták a PHANTOM Vision V széthajtható-gördülő kijelzős okostelefon koncepcióját. Két hónappal később megvillantották a teljes spektrumú elektromosan vezérelt prizma színező technológiát, a Chameleon Coloringot, amivel az okostelefon külseje 1600 különböző színre állítható be, 0,03 másodperc alatt. És most itt a kigördülő kijelzős utód, a Tecno Phantom Ultimate.

Forrás: Tecno

Így nő magától az okostelefon

Ha megnézed, hogy ez a készülék mit művel egyetlen gombnyomásra, azonnal kapkodni kezded a levegőt. Pedig ismert technológiáról, csak éppen annak baromi magas színvonalon kivetelezett példájáról van szó. Az okostelefon alapjáraton 6,55″-os kijelzővel rendelkezik. A kioldó gombot megnyomva ugyanakkor pár másodperc alatt 7,11 colra nő a mérete. A kijelző – a gyártó információira hivatkozó HVG szerint – LTPO AMOLED, 2296×1596 pixeles felbontással és 388 PPI pixelsűrűséggel. Derék.

A látványos okostelefon egyelőre csak egy kész koncepció, amit a Tecno mindenképpen meg akart villantani – nyilván a konkurencia bosszantása végett. Megjelenési dátumot és árat még nem közöltek, de ha kiadják, várhatóan olcsóbb lesz a többi növelhető vagy nyitható kijelzős modellnél. Ez azért borítékolható, mert az Európában kevésbé, fejlődő országok piacain viszont annál ismertebb Tecno kínosan ügyel rá, hogy árban alávágjon a nagy gyártóknak.

Ha már itt tartunk, vigyázz a hamisítványokkal:

Hogyan NE veszíts tízezreket – így ismerhető fel a hamis okostelefon

×