Népes rajongótábort tudhatnak maguk mögött az Asus készülékei, mégis örökre eltűnik a kedvelt széria, pedig nemrég adtak ki újat belőle.

2023.08.28. – Meglepetésre eltűnik az Asus mobiltelefonok egyik sorozata – robbantotta a hírt a 9to5Google, tajvani hírforrásokra hivatkozva. Eléggé meglepő fordulatnak tűnik, mert nagyon ismert, közel 10 éve folyamatosan fenntartott szériáról van szó.

Forrás: Asus

A cég a Zenfone sorozatot szünteti meg – saját állítása szerint azért, mert egy másik típus fejlesztésére koncentrálja át az erőforrásait. Bár a gyártó egyelőre nem kommentálta a hírt – hívja fel a figyelmet a HVG, ha igaz, akkor a nemrég kiadott Zenfone 10 a legutolsó telefon ebből a szériából.

Átszervezés zajlik az Asus-nál

Az új értesülések szerint a vállalat Kínában és Tajvanon alakítja át a termelést, ami érinti a PC-fejlesztést, valamint a Zenfone-részleget is. Ettől még marad a mobilgyártás, csak éppen a gamingre kitalált sorozatot, a ROG-ot erősítik tovább. A döntés hátterében a 9to5Google szerint az áll, hogy a Zenfone a szerető közönsége ellenére sem tudott elég nagy szeletet hasítani magának az Android-felhasználókból. A ROG szériának ugyanakkor van egy erős játékos közönsége, akiket érdemes hatékonyabban kiszolgálni.

Ja, és ebben is van ám fantázia:

Mégis lesz Intel mini PC: az Asus is beszáll a buliba

×