A szerencsétlen bejelentés után igyekeznek minden megtenni, hogy komolyan vegyék őket.

Április elsejét manapság igyekeznek kiaknázni a különféle hardvergyártók is. Próbálnak minél betegebb, kamu termékeket bemutatni ezen a napon, hiszen kiváló reklám lehet ez számukra. A Razer kifejezetten az élen jár ezekben, ám szépen lassan mindenki felzárkózik. Éppen ezért, az Asus Ally konzol bemutatása bizony nem is történhetett volna rosszabb napon.

Az első pár napban a legtöbb nemzetközi oldal meggyőződése is az volt, hogy kiváló reklámról beszélhetünk, ám a konzol nem létezik a valóságban. Gyanús volt azonban, hogy például a Best Buy oldalán is fel lehetett iratkozni a termékkel kapcsolatos értesítésre, nem csak az Asus felületén. Aztán nem is kellett várni sokat, az első videókra, melyben konkrét prototípust is megpillanthattunk.

 

Úgy tűnik, nem is kell már olyan sokat várni a készülékre!

Az Ally egy handheld konzol, leginkább a Steam Deck drágább alternatívája lehet majd. A kijelzője 7 inches, ám mind felbontásban (800p vs. 1080p), mind pedig képfrissítésben (60 Hz vs. 120 Hz) legyűri a Valve masináját. Nyers erejében is a top kategóriát képviseli, köszönhetően az AMD Zen 2 processzoroknak és az RDNA 3 grafikus magoknak. Hatalmas különbség, hogy az Asus kütyüje Windows alapokra építkezik.

 

Az Asus pénteken bejelentette, hogy a világ összes táján elérhető lesz majd a kézikonzol, előbb is, mint azt sokan gondolják. Az észak-amerikai rajongók már fel is iratkozhatnak az értesítésekre, ám hazánkból ez teljesen értelmetlen lenne, hiszen a Best Buy nem szállít ide. Remélhetőleg hamarosan az európai játékosok is megtudhatják, hogy mely üzletekben szerezhetik majd be az Ally-t.

Elszabadult egy AI, ami kiirtaná az emberiséget és nem is csinál titkot belőle

×