Derült égből érkezett nemrég a hír, hogy lezárul egy korszak, és az Intel megszűnteti a NUC sorozat gyártását. A mini PC mégis újjászülethet.

2023.07.21. – Néhány napja még úgy tudtuk, hogy végleg lezárul egy korszak, hiszen az Intel bejelentette, hogy lehúzza a rolót az egyik üzletága, az Intel NUC mini PC számára. A gyártás leállítása megdöbbentette az IT-világot, hiszen bravúros kompakt vasakról van szó, de ezek szerint a cégnek nem érte meg különösebben az előállítás.

Váratlan együttműködés menti meg a NUC-ot

A terméksorozat sorsa nagyot fordult a minap: a Neowin közölte, hogy a NUC nem vész el, csak valamelyest átalakul, és nem más, mint az Asus közreműködésével folytatódhat a gyártás. A két megavállalat összefogása, ha nem is példanélküli, azért ritka lépés, és az Asus valószínűleg nem kizárólagos licenc birtokában fog 10-13. generációs NUC termékeket tervezni, gyártani és forgalmazni.

Forrás: Future

Utóbbi cég új szárnyának neve ASUS NUC BU, ami amellett jön létre, hogy már eleve van mini PC-s termékosztályuk, amelynek modelljeibe viszont AMD-processzorok kerülnek. Most a másik nagy nemzetközi chipgyártóval is szoros kapcsolatba kerülnek. A hírt közleményben az Intel alelnöke, Sam Gao is megerősítette. „A NUC-rendszereket készítő csapatunk olyan egyedi termékeket szállított, amelyek ösztönözték az innovációt az ultrakisméretű formátumok piacán.

Alig várom, hogy az Asus továbbra is kivételes termékekkel álljon elő, és támogassa a NUC-rendszereket használó ügyfeleinket.”

Az Intelnek közben más nagy tervei is vannak:

Eddig tartott a 4 magos processzorok kora? – Nagy ugrásra készül az Intel

×