Véget érhet egy korszak.

2023.07.12. – Az Intel már javában készíti elő az asztali 14. generációt. A hordozható gépek processzoraival ellentétben itt nem beszélhetünk új gyártástechnológiáról. Jó hír azonban a 12. és 13. generáció tulajdonosainak, hogy gond nélkül bepattinthatóak lesznek az egységek a 600-as és 700-as alaplapokba is. Az iparági pletykák októberi megjelenésről szólnak, így nem véletlen, hogy egyre több konkrét specifikáció és adat is szivárgok ki a Raptor Lake Refresh szériával kapcsolatban.

A Steam statisztikáit régóta figyeljük. Már a tavalyi évben is olyan trend rajzolódott ki, mely azt mutatta, hogy a 4 magos processzorok kora egyre jobban halványul. Az AMD Ryzen 5 és az Intel i5 szériája is 6 maggal dolgozik jó ideje, ám az i3 egységek továbbra is négyet kaptak.

Úgy tűnik, hogy az Intel most lépte meg, amit régóta vártak!

Marad a P+E magokból álló hibrid felállás, ám már az i5 modellekben is 8 darabot találunk majd ezekből. Az i7 a jelenleg megszokott 8 helyett pedig 12 ilyen E magot kaphat majd. Ami azonban ennél is érdekesebb lehet, az az i3 széria. A jelenlegi információk alapján nagy rá az esély, hogy a legolcsóbb, i3 modellek is 6 fizikai maggal érkeznek majd. A korábbi generációknál ez még az i5 kiváltsága volt. Ez jól hangzik, ám mit sem ér, ha közben az árcédulán is módosít majd a cég. Remélhetőleg erre nem kerül sor, így az alsóbb kategóriák is élvezhetik az extra két mag előnyét, mely a mai játékokban bizony már jól tud jönni.

Forrás: Videocardz

Most kell RAM-ot és SSD-t venni? – Eddig tarthat ki a kedvező árazás

×