Egy gamer igencsak meglepődött, hogy miért nem működik rendesen a frissen vásárolt processzor. Sajnos csalás áldozata lett.

2023.09.22. – Azt mindenki jól tudja, hogy a csalások mostanában igen elterjedtek a hardverpiacon is, különösen a távol-keleti országokban. Mi is rendszeresen beszámoltunk már olyan esetekről, amikor csempészek hamis termékekkel próbálták átverni a vevőket. így mindenkinek azt tanácsoljunk, hogy ne vegyen kétes forrásból, applikációból PC-s hardvereket, legyen az videokártya vagy processzor.

Természetesen a csalók egyre jobb módszerekkel próbálkoznak, tehát nagyon nehéz kiszűrni, hogy mi igazi és mi nem. Így járt egy gamer is nemrég, aki büszkén helyezte be a frissen vásárolt Intel Core i9-13900K processzort a gépbe. Sajnos azonban bárhogy is próbálkozott, nem indult el a kicsike.

Nem volt benne chip

Mint kiderült, a termék nem egy hamis processzor volt, mondjuk kisebb teljesítménnyel, mint az eredeti, hanem egész egyszerűen nem volt benne chip. A lényeg hiányzott belőle, maga a burkolat viszont megvolt. Erről egyébként egy kínai oldal számolt be az X-en, ami állítólag a Redditen találta a sztorit, bár nem linkelte.

Kamu processzor

Persze nem lepődünk meg az olyan csalásokon, amikor valaki a megrendelt termék helyett mondjuk egy sampont vagy egy darab követ kap. Mostanában azonban kívül-belül igazinak látszó termékeket is küldenek a csalók. Nemrég például még szoftveresen is nehéz volt kiszúrni egy hamis kínai Sasmung SSD-t. Visszatérve a fenti sztorihoz, a processzor alapos vizsgálata után kiderült, hogy a burkolat alatt nincs semmi, csak egy fekete szilikon – írja a PCFórum.

Az azonban egyelőre vita részét képezi, hogy a chip nélküli processzort honnan szerezte. A pórul járt vevő ugyanis állítása szerint Best Buy-ból rendelte, ami egyébként megbízható boltláncként ismert. Két dolog lehetséges. Vagy nem tőlük vette valójában, vagy maga a Best Buy is tudtán kívül csalás áldozata lett. Néha előfordul ugyanis, hogy egy-egy vevő visszaküldi a megunt vagy direkt megrongált terméket a vásárlás után nem sokkal. Ha a bolt nem figyel oda, hibás vagy hiányos termékek is visszakerülhetnek hozzájuk, amiket előszeretettel eladnak új vevőknek.

Egyelőre az sem tiszta, hogy miért érte meg kivenni a processzor-chipet, ami könnyen megsérülhet a burkolat nélkül. Szerinted?

Ezt láttad?

Kocsiőrültek gyűljetek! – Szédítő játékmeneten minden idők leglátványosabb ralijátéka

 

×