Friss hírek szerint a Samsung 980 Pro SSD-k hamis változatai kaphatók a piacon. Nem árt jobban utánanézni, hogy milyen forrásból rendelünk.

Nem árt óvatosnak lennie annak, aki különböző internetes forrásokból rendel Samsung 980 Pro SSD-t annak reményében, hogy esetleg egy picit olcsóbban juthat hozzá. Úgy tűnik, hogy igen eredetinek tűnő, de hamis SSD-k kerültek forgalomba, ami a PCFórum szerint még a Samsung Magician szoftverét is képes megtéveszteni. Így természetesen az átlag vásárlót is félrevezetik, hiszen külsőleg teljesen olyan, mint az eredeti.

Nehéz észrevenni, hogy melyik a hamis 980 Pro SSD.

A szinte tökéletesnek tűnő hamis változat, ha minden igaz, úgy jöhetett létre, hogy lemásolták az eredeti termék firmware-jét is. Az viszont kiderült, hogy az SSD-ben sem a chip, sem a flash áramkörök nem ugyanazok, mint az eredetiben. Így tehát a tesztek után hamar kiderül, hogy az SSD meg sem közelíti az eredeti változat teljesítményét, sebességét.

 

Természetesen mindez azzal jár, hogy a vásárlók bár jóval olcsóbban szerezték be a terméket, egyáltalán nem azt kapják, ami az eredeti Samsung SSD képes nyújtani. SSD váráslás előtt nem árt jobban tájékozódni, hogy honnan szerzed be a terméket. Az is lehetséges, hogy a jövőben a Samsung frissíti a szoftverét, és felismeri majd a hamis termékeket.

 

Az biztos, hogy a Leet Webshopban garantáltan eredeti Samsung 980 Pro SSD kapható.

Ez is érdekes:

Milyen Vodafone szolgáltatásaid vannak? Az egyik brutális mértékben megdrágul

 

×