Hihetetlen, de igaz! Rengeteg Nvidia GPU-t találtak több száz ÉLŐ homár között. A csempészek már nem ismernek lehetetlent.

Úgy tűnik, hogy a csempészek nem ismernek lehetetlent. Nem is olyan rég számoltunk be arról, hogy Kínában például a roller vázában próbáltak RAM-ot, vagy a biciklivázban SDD-ket átcsempészni a határon. Most ismét egy érdekes és izgalmas esetről számolhatunk be. A hongkongi hatóságok lekapcsoltak egy furgont, amiben 70 Nvidia Quadro videokártyát találtak – írja a Dexerto.

A kártyákat 617 kiló élő homár közé rejtették, hátha nem veszik észre.

Észrevették. A csempészeket akkor fogták el, amikor a több mint 70 000 dollár értékű (kb. 23 millió forint) Nvidia kártyák eladásának gondolatával átkeltek a Hongkong-Zhuhai-Makaó hídon, hogy a szárazföldi Kínába menjenek. A dolog furcsasága, hogy a csempészett GPU-k persze nem a piacon kapható legjobb kártyák: régi, eredetileg 2014-ben megjelent Nvidia Quadro K2200-as kártyákról van szó.

Annak ellenére, hogy a hongkongi hatóságok több mint 70 000 dollárra becsülték az összértéküket, a csempészett kártyákat nem adnák el ilyen magas áron. Az Nvidia Quadro K2200 GPU-k jelenlegi piaci értéke 60 dollár körül van, ami összesen 4200 dollárt jelentett volna (1,4 millió forint), ha el tudták volna adni. A csempészkísérlet oka mégis az lehetett, hogy elkerüljék a kínai 13%-os adót. Az Nvidia Quadro K2200 GPU-k azonban nem a legkeresettebb videokártyák a piacon, így továbbra is rejtély, hogy miért döntöttek a csempészés mellett.

Ez is érdekes:

Az EA még akkor sem enged net nélkül játszani, ha single player címmel szeretnél

 

×