Az EA szerverleállása még azt sem engedi meg, hogy a single player játékokat futtatni tudjuk.

Tudod, mi a jó az single (egyjátékos) játékokban? Azon kívül, hogy legjobb történeteket és magával ragadó világokat tárják elénk, megvan az az előnyük, hogy offline is játszhatunk velük. Mind találkoztunk már azzal, hogy gond van az internettel, ami gyorsan gátat szab az online multiplayer játékoknak. Az ilyen sötét időkben pedig tök jó elmerülni a single játékokban. A legjobb ilyen játékokból mi is készítettünk listát arra az esetre, ha elmegy a net.

Ez persze nem lehetséges akkor, ha valamilyen EA által kiadott játékkal akarsz játszani. Az EA legutóbb a Star Wars Jedi: Survivor-t adta ki, amivel amúgy is voltak problémák, a mostani eset pedig csak ezt tetőzi. A múlt éjszaka folyamán több jelentés is érkezett arról, hogy a játékosok képtelenek voltak belépni és játszani egyjátékos EA-címeket, mivel a cég szerverei lehaltak.

 

„Abszolút imádom, hogy nem tudok single játékkal játszani, mert az EA szerverei leálltak” – írta a GGRecon guides szerkesztője, Joshua Boyles a Twitteren, hozzáéve egy képet, amin jól látható, hogy a hálózati problémák miatt a rendszer nem engedi játszani.

Természetesen a probléma nem egyedi és elég frusztráló lehet. Ráadásul nem az internet ment el a játékosoknak, hanem az EA szerverei nem működtek.

Bár a jó hír az, hogy a probléma órákkal később megoldódott azonban egy alapvető problémára hívja fel a figyelmet. Arra, hogy az EA játékait csak és kizárólag akkor tudod játszani, ha csatlakozol a szerverekhez. Egyébként felejtsd el. Ennek egyik oka természetesen az, hogy egyes funkciókat a szerver támogat a játékokban, illetve (talán) az automatikus online mentés is ennek köszönhető. Ugyanakkor elég nonszensz, hogy ha valamiért te, vagy a szerver offline állapotba kerül, akkor nem játszhatsz azzal a játékkal, amiért fizettél.

Az EA egyénként nem reagált a dologra, de kétségtelen, hogy rengeteg embert érinthetett a probléma. Valószínűleg nem ez az utolsó alkalom, hogy hallunk erről a problémáról.

Borítókép: GamingBible

A 10 legjobb offline game jöhet?

Ádáz időkre: a 10 legjobb offline game arra az esetre, ha elmegy a net

 

×