A határőrök ezúttal is résen voltak.

A kínai és egyéb kelet-ázsiai országokban még mindig kifejezetten sokan szeretik kikerülni a vámot. Nem véletlenül virágzik a csempészet. Azokon a piacokon sokkal barátságosabb árakon juthatunk hozzá egy-egy termékhez, melyet szép kis haszonnal tovább is lehet adni. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha nem csípik fülön a szállítmányt a hatóságok, melyre egyre ötletesebb megoldásokat találnak ki a csempészek.

Az elmúlt évek egyik legismertebb, kissé komikus története, amikor processzorokat akartak átvinni a kínai határon. Tavaly márciusban egy férfi 160 darab Intel CPU-t ragasztott magára, de a furcsa járása hamar elárulta, hogy szó szerint rosszban sántikál. Úgy látszik, továbbra sem ismernek határokat a kétes szándékú emberek, ezúttal más utat választottak, de ezzel sem értek célba.

Több mint 80 SSD-t rejtettek el egy rollerben!

Bizony, nem elírás. Március 3-án 84 darab SSD-t találtak egy Yadea KS elektromos rollerben a Hong Konghoz közeli határon. Sata SSD-ből nehéz lenne ennyit elrejteni, de az NVMe háttértárak apró kialakítása kifejezetten kedvező helyzetet biztosított. A fenti kép tanúsága szerint a kormányhoz vezető fémrúdban bújtak meg a Kingston villámgyors adattárolói. A röntgengépet azonban nem igazán lehet átverni, így pillanatok alatt lebukott a bátor delikvens. Szép kis profitot hozott volna a konyhára, ám úgy tűnik, hogy továbbra is sokkal kifinomultabb módszerekre lesz szükség a sikeres művelethez.

Forrás: Videocardz

SEMMIKÉPP SE telepítsd a legújabb Windows-frissítést, mert súlyos hibákat okoz

×