Letartóztattak egy férfit, aki 6000 microSD kártyát próbált Kínába csempészni, ötletével hamar a világ egyik legkreatívabb csempésze lett.

Nem is olyan rég számoltunk be egy különleges esetről, amikor valaki egy elektromos rollerben akart hamis SSD-ket átcsempészni a határon. Úgy tűnik, a csempészek nem tanulnak egymás hibáiból. Most letartóztattak egy férfit Kínában, aki 6000 micro-SD kártyát próbált becsempészni az országba,

a kerékpárja belsejében.

A vámnál az ellenőrök „gyanúsnak” találták a férfit, ezért átvilágították és átkutatták a nála lévő bicajt is. A férfi a kerékpár ülésébe és az vázba mintegy 6000 microSD-kártyát tömött, hogy a hongkongi adómentességet kihasználhassa. Arról nem esik szó a Dexerto cikkében, hogy a férfi mit szándékozott kezdeni a microSD kártyákkal, de valószínűleg nagy haszonnal szerette volna értékesíteni azokat.

A kínai hatóságok egy képet is közzétettek a bicajról:

Ami a legérdekesebb, hogy a lebukást nem is a kerékpár okozta, hanem a férfi viselkedése lett gyanús. Állítólag gyakran félrenézett és gyanúsan viselkedett. Arról egyelőre nincs hír, hogy mikor engedik szabadon.

Ez egy hasonló eset:

Szép fogás! – Nevetséges módon akarták kicsempészni a kínai SSD-ket

 

×