Úgy általában a ralijátékok, a Codemasters és a WRC történetének egy nagy fordulópontjához érkeztünk.

2023.09.21. – Összesen 19 WRC címkés játék született a sorozat 2001-es indulása óta, aminek legutóbbi 10 esztendeje fölött a Nacon és a Kylotoon csapata bábáskodott.

2023 viszont fordulópont lehet a ralijátékok történetében, ugyanis a néhai Colin McRae Rally-széria fejlesztői, a Codemasters ülhet a hivatalos WRC-licenc volánja mögé – nagyban köszönhetően az EA-nek, ami kifejezetten e célból (+ Forma 1) még 2021-ben vásárolta fel a legendás versenyjátékos stúdiót. A Codemasters számára szintén nagy pillanat ez a bizonyításra, ugyanis 2002, vagyis a Colin McRae Rally 3 óta nem készíthettek olyan ralijátékot, ami a világbajnokság hivatalosan támogatott autóit szerepelteti.

EA Sports WRC – megjelenés: november 3.

Bizony, még csak sokat sem kell várni a Codemasters kvázi gyökerekhez való visszatérésére: a legújabb, akár-akár rebootként is értelmezhető új WRC-játék alig egy hónap múlva befarol, immáron csak PC-re és az újabb, egyébként korrens generációs játékkonzolokra.

De nem véletlen, hogy a 2023-as WRC már csak az erősebb vasakon lesz játszható. A ralijáték ugyanis minden korábbinál nagyobb, koszosabb, izgalmasabb és részletgazdagabb pályákra invitál, méghozzá olyan látványvilág mellett, amilyenhez hasonlót még ralis címekben nem láthattunk. Nyilván és természetesen az Unreal Engine-nek köszönhetően, ami páratlan lehetőségeket ad a fejlesztők kezébe,

így sikerült elképesztő, sosem látott részletességben újraalkotni a WRC versenysorozat 17 helyszínének több mint 200 szakaszát.

De nem csak a grafikától fogjuk szélesre tátani a szánkat. A Codemasters profi raliversenyzőkkel közösen fejlesztette tökélyre a járművek irányítását, melyek minden tekintetben a valósághoz leghűbben fognak viselkedni. Itt viszont vigyáznunk is kell, ugyanis az autók tényleg mindenre úgy fognak reagálni a játékban, ahogyan a valóságban: ha sárba, gödörbe-kátyúba, esetleg bukkanóra hajtunk, azt bizony meg fogjuk érezni. Sőt, a Codemasters történetében most először az összes pályát mind a négy évszakban teljesíthetjük.

A hangokat valódi autókkal vették fel és kalibrálták, így azokra sem lesz sok panasz, míg a szinkronokat a WRC valódi kommentátorai és műsorvezetőinek közreműködésével rögzítették. De az EA Sports WRC még ennél is sokkalta többet ígér, amihez most egy részletes és mély játékmenet bemutató érkezett, amit magyar felirattal nézhetünk meg:

Ezt is érdemes elolvasnod:

Mocskosul látványos játékmeneten a legendás ralijáték UE 5-ös remake-je

×