Egyetlen fejlesztő készíti a legendás ralis versenyjáték remake-jét, ami az Unreal Engine 5 képességeinek hála csodaszép lesz.

2023.08.29. – Ha esetleg már herótod van a modern raliértelmezésekből, visszasírod a Richard Burns Rally-t és a Colin McRae Rally-t, a WRC-t meg már unod, akkor jó hír, hogy egy igen legendás ralijáték-sorozat tér vissza hamarosan, méghozzá teljesen megújult, hihetetlenül gyönyörű formában.

Mondjuk ezt már 2022 közepe óta tudjuk, amikor Alessandro Schiassi fejlesztő bejelentette a kultikus, 1994-ben megjelent SEGA Rally Championship nem hivatalos remake-jét, az Over Jump Rally-t. Az egyemberes projekt akkor még csak alfa állapotban mutatta meg magát, most azonban, egy évvel később végre ráfordult a bétára, ami újabb okot adott egy látványos játékmenet prezentálásra – és azt kell mondjam, hogy nagyon impozáns, amit látunk.

Ezen mondjuk nincs mit csodálkozni, hiszen a grafikáért, a fényekért, az árnyékokért – na meg úgy majdnem mindenért, aminek a látványhoz van köze, az Unreal Engine 5 tehető felelőssé. Az Epic játékmotorja pedig egészen elképesztő módon festi a képernyőre a csodásan felújított verdákat és tájakat, melyeket Alessandro mind egy szálig az 1994-es eredetihez hűen tudott újraalkotni.

De hiába az első osztályú grafika, hibátlannak csak hazugságok árán lehetne nevezni. A legnagyobb probléma talán a korcsolyázós irányítással van, ami bár valóban remekül felidézi a pénzbedobós árkád élményt, nem valószínű, hogy egy modern (szimulátorosabb) WRC vagy egy (egyszerűbb, casual) Forza Horizon mellett képes lesz megállni a helyét. Ehhez szorosan köthető a fizika, ami mintha egyáltalán nem is létezne a játékban. De a hangokkal is ugyanez a helyzet.

Ezeket persze az előreláthatólag távoli megjelenésig bőven ki lehet küszöbölni, és remélem is, hogy dolgozik még rajta Alessandro, hiszen egy ilyen látványos és az alapanyaghoz hű remake-ért igazán nagy kár volna. Pláne, hogy a SEGA 1994 óta futó Rally-sorozata 2011-ben, az Xbox 360 és PS3 konzolokon a SEGA Rally Arcade-dal véget ért.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Brutális ingyenes grafikai tuningot kapott a 27 éves első Tomb Raider

×