Sok rajongó azt gyanította, hogy a hatalmas fájlméretek miatt a game hossza is elszáll a Spider-Man franchise korábbi címeihez képest.

2023.09.17. – Mivel az októberben elérhetővé váló Marvel’s Spider-Man 2 fájlmérete elszállt ahhoz képest, amennyi helyet a korábbi játékok igényeltek, sokan azt feltételezték, hogy grandiózus lesz a hossza is. Egymást érték a pletykák, hogy az új gonosztevők (pl. Kraven, Venom, Lizard) megjelenésével még több történetszál, a térkép növekedésével pedig még több tevékenység rabolja majd az időt.

Úgy fest, mégis sikerült rendes mederben tartani a dolgokat.

A Marvel’s Spider-Man 2 a franchise hagyományait fogja őrizni a játékidő hosszával is. Erre gyakorlatilag mérget vehetünk, mivel a game kreatív igazgatója, Bryan Intihar is ezt erősítette meg, a GamesIndustry.biz-nek nyilatkozva. Rögtön egyértelművé is tette: ha akkora játékméretet próbálnak teljesíteni, amiről a pletykák szóltak, ők is belerokkantak volna, nem csak a rajongók. A Sony új sikervárományos exkluzív PS-címe várhatóan a realitások talaján marad a gameplay tekintetében.

Forrás: Marvel

„Ez nem egy 200 órás játék. Sokkal kevesebb hajam maradt volna, ha 200 órás játék lenne”

– árulta el az interjúban. „Megpróbáltunk meghatározni egy jövőképet. Mi a célunk? Melyek azok a pillérek, amelyek ezt támogatják? Aztán elkezdünk dolgozni rajta, és kialakult. Ennek ellenére tudtuk, hogy ez nagyobb élmény lesz, mint a Miles Morales” – vetítette előre Intihar. „A lényeg, hogy azt tettük, ami megfelelő a történet számára, amit el akartunk mesélni. Azt mondanám, nagyon hasonlít a Spider-Man 1-re.”

Az igazgató közölte: szó sincs róla, hogy akárcsak megduplázták volna a játék méretét a korábbi címekhez képest, az meg végképp nem igaz, hogy több száz órán át tartó maratonná duzzasztották. Mivel Intihar a korábbi Marvel’s Spider-Man címek környékére lőtte be a fő történet hosszát, nagyjából 20 órás elfoglaltságot fog jelenteni, hogy az elejétől a végéig teljesítsd. Ízlés dolga eldönteni, hogy ennyi elég-e valakinek Peter és Miles kalandjaiból. A cím 2023. október 20-án jelenik meg, PlayStation 5-re. A Standard Edition 27.490, a Digital Deluxe Edition 31.190 forintba kerül.

A Spider-Man 2 új előzetesét a State of Play összefoglalóban mutattuk meg:

65 új pókszerkó, Helldivers 2, új PS5 borítások a Sony PS5-eseményén

×