A Marvel’s Spider-Man 2 a jelek szerint készen áll a megjelenésre, így az is kiderült, hogy mennyi PS5 tárhelyre lesz szükséged a telepítéshez.

2023.08.31. – A PlayStation 5 esetében egyre fontosabb kérdés a tárhely, a legújabb, legszebb és legösszetettebb játékok ugyanis valóban egyre nagyobbak. A Sony persze tudja, hogy a PS5 esetében az alaptárhely nem elegendő sok játék egyidejű tárolására, így megengedik, hogy külön SSD-t vegyünk a gépbe. Lehet, hogy erre a Spider-Man 2 esetében is szükséged lesz, amennyiben már vannak játékaid telepítve.

A játék méretére úgy derült fény, hogy valaki már megkapta a limitált kiadású Marvel’s Spider-Man 2 témájú PS5 konzolt, amikre már lecsaptak a haszonlesők is. Annak ellenére, hogy a játékig még néhány hónap hátra van, és a konzoloknak szeptember 1-jén kellett volna megjelenniük, egy szerencsés vásárló már most megkapta.

Bár a kép nem annyira jó felbontású, kivehető rajta egy nagyon fontos információ, ami a játék méretére vonatkozik. A szöveg szerint az Insomniac Games várva várt játékához

minimum 98 GB tárhelyre lesz szükségünk a gépen.

Spider-Man méret

Összehasonlításképpen: a Marvel’s Spider-Man PS4-en mindössze 45GB szabad helyet kért, ami gyorsan 71 GB-ra duzzadt, amikor a cím PS5-re remastered verzióban megjelent. A Spider-Man: Miles Morales 54 GB helyet foglalt.

Nos, úgy tűnik, hogy a játék folytatása majdnem kétszer akkora helyet követel magának, ami persze inkább jót jelenthet. Például, hogy a játék nagyon szép és összetett lesz, illetve hogy nagyon sok területet és kalandot kínál majd. Legalábbis reméljük. Meg kell jegyezni, hogy a 98 GB a minimum, ami azt jelenti, hogy az Insomniac Games könnyen túllépheti a 100 GB-os számot is. Mondjuk ha kapunk egy vaskos frissítést a megjelenés napján.

Bár a 100GB nagy játéknak számít, ez semmi más címekhez képest, mint például a Call of Duty: Warzone 2, ami körülbelül 200 GB-ot is elfoglalhat. Szerencsére a PS5 konzolok tárhelye simán bővíthető.

Ezt láttad már?

Ennyi ideig maradnak meg az adatok a pendrive-on – Évekig is jó?

 

×