A Sony idejét látta kőkeményen megemelni a Game Pass mintájára tavaly átalakított PS+ játékszolgáltatásának éves díjszabását.

2023.08.30. – Billbil-kun tippje már megint igaznak bizonyult. A Sony valóban a 2022-es Saints Row rebootot adja ajándékba az összes PS+ előfizetőjének szeptemberben, amit két másik játékkal együtt a mai napon hivatalosan is megerősítettek.

Tudom-tudom, sokan most hangosan felhorkannak, hiszen a korábban sokáig csak GTA-klónnak csúfolt sorozat újraindítása finoman szólva is katasztrofálisan sült el, köszönhetően annak a megszámlálhatatlanul sok bugnak, amely alól ki se látszott az amúgy is félre dizájnolt program. Ugyanakkor a Volition csapata éjt nappallá téve dolgozott a javításokon, és mára legalább egy olyan játékká sikerült kipofozniuk, ami ingyen egészen jó kis szórakozást nyújthat a műfaj és a sorozat kedvelői számára.

Ha viszont valamiért még így is irtóznál kipróbálni is, akkor fejest ugorhatunk a Black Desert – Traveler Edition és/vagy a Generation Zero kalandokba is. Előbbi egy elég jól sikerült MMORPG, amiben a gyönyörű világ felfedezése közben gyors PvE harcokat, és gigantikus PvP csatákat is vívhatunk – amihez épp kedvünk van. A PS+ tagok az alapjáték mellett a Traveler Item Packet is berámolhatják, amivel mindenféle játékbeli extrával gazdagodhatunk – például miénk lehet egy jegesmedve, illetve egy szép hófehér kanca is.

A Generation Zero is valami hasonlóval kecsegtet, aminek elhagyatott, de veszélyes gyilkos robotokkal teli svéd tájait a barátainkkal, vagy random idegenekkel online fedezhetjük fel. Bár a játék világa egész izgalmas és érdekes, sajnos a megvalósítása elég laposra és repetitívre sikeredett, amit így viszonylag hamar meg lehet unni. Haverokkal mondjuk egész jókat lehet szórakozni benne, pláne, ha ingyen adják.

A három ingyen játékot tehát az Essential, az Extra és a Premium előfizetők egyaránt megkapják, melyeket szeptember 5-től egészen október 2-ig adhatunk a könyvtárainkhoz.

De sajnos van egy nagyon fájó hírünk is!

A Sony az ajándékokkal együtt egy keserű hírrel is szolgált: az egész világon megdrágul a PS+ csomagok éves konstrukciójának díjszabása, méghozzá nem is kicsit.

  • A PS+ Essential 71,99 euróba ~ 27.300 forintba,
  • a PS+ Extra 125,99 euróba ~ 47.800 forintba,
  • a PS+ Premium pedig 151,99 euróba ~ 57.600 forintba fog kerülni egy esztendőre.

A magyar árakkal egyelőre csak átszámolva tudunk kalkulálni, de biztos, hogy mi sem ússzuk meg a dolgot. Ez azért is lehet iszonyúan fájó, mert jelenleg a legolcsóbb csomag 18.000 forintba, a középső 30.000 forintba, míg a legdrágább prémium 36.000 forintba kóstál. A PS+ eddig nyilván amolyan éves bevezető akció keretében kapott ennyire kedvező árszabást, az új megemelt ár azonban már jóval közelebb áll az alap havidíjak 12 havi végösszegéhez.

Persze, még így is olcsóbb egy teljes évre előfizetni, mintha havonta újítanánk meg a hozzáférésünket, de mostantól már nem spórolhatunk több tízezer forintot, mindössze pár ezressel marad több a bankszámlánkon. A drágulás szeptember 6-án élesedik (a havi és a 3 havi árakat nem bántják – egyelőre), szóval ha valaki biztosan előfizetne a PlayStation játékszolgáltatására, az még egy hétig a jelenlegi árakon teheti meg. Én tuti nem húznám sokáig…

Ezt is érdemes elolvasnod:

Alaposan és ingyen megszépült az idén 19 éves legendás Doom 3

×