Vannak helyek, ahol csak elvileg előrendelhető a Spider-Man 2, ugyanis minden jel szerint be fogják tiltani. Mégis mi folyik itt?

2023.07.27. – Úgy tűnik, hogy a Marvel’s Spider-Man 2 lehet a legújabb szórakoztatóipari alkotás, ami miatt úgy kell felmosni a padlóról az erkölcsös közel-keleti cenzorokat. Az arab vallású monarchiák médihatóságainál valami csúnyán kiverhette a biztosítékot a játék kapcsán – következtet a VGC. A portál úgy véli, a játék betiltása talán, a megjelenés késleltetése szinte biztosan bekövetkezik. A kiadó Sony a múlt hónapban kezdte meg az előrendelések felvételét a PS5-re 2023. október 20-án megjelenő játékra. A felhasználók jelentése szerint viszont

a Marvel’s Spider-Man 2 ennek ellenére sem elérhető több közel-keleti országban, köztük Szaúd-Arábiában, az Egyesült Arab Emírségekben és Kuvaitban.

A hírek arról szólnak, hogy először a korhatár-besorolást távolították el a játék helyi PlayStation-oldaláról -amelyen a premier időpontja ugyan még szerepel, de azzal a kiegészítéssel, hogy a „megjelenési dátum még meghatározásra vár”.

Ez minden, csak nem jó előjel. Két dolgot jelenthet: az egyik az, hogy a játék megjelenése késik, mert a tartalom egy részét cenzúrázzák, hogy megfeleljen a helyi szabályoknak, a másik pedig az, hogy betiltják. Ez utóbbira azért lát esélyt a VGC, mert a Sony animációs filmjét, a Spider-Man: Across the Spider-Verse-t egy az egyben nem engedték bemutatni az Egyesült Arab Emírségekben. A teljes tiltáshoz a The Hollywood Reporter szerint elég volt pár képkocka, aminek a hátterében megjelent egy „protect trans lives” (Védd a transznemű életeket!) plakát.

Az ilyesmi a helyi cenzúrának már elég ahhoz, hogy teljesen töröljön egy tartalmat, és gyanús, hogy hasonlóba ütköztek a Spider-Man 2 videojátékban is.

Innentől a fejlesztőknél pattog a labda, hogy megteszik-e, amit az arab hatóságok kérnek tőlük. Emlékezetes, hogy a szintén PS5-exkluzív Final Fantasy 16-ot nemrég azért tiltották be Szaúd-Arábiában, mert a kiadó Square Enix állítólag nem volt hajlandó módosítani a game-et, csak hogy megfeleljen a cenzorok ízlésének.

Nekünk azért van miért várni Póki újabb eljövetelét:

Iszonyú látványos ÚJ előzetesen a Spider-Man 2, ami egyedi PS5-öt is kap

×