A One Piece második évadáról kérdezték Marty Adelsteint, a Tomorrow Studios CEO-ját. Amivel szolgált, sokak arcára mosolyt csalhat majd!

2023.09.08. – Nem volt egyszerű helyzetben a Netflix, amikor úgy döntött, hogy elkészíti a világ leghíresebb mangájának és animéjének az élőszereplős adaptációját. A One Piece több mint negyed évszázada startolt el japánban, s mind a mai napig jelennel meg új fejezetek a kalandhoz, így még akár megkérdőjelezhetőnek is tekinthető a projekt. Szerencsére, az első évad tapasztalatai alapján, nem szeretnék a készítők 100%-ban lemásolni az animét, ráadásul a manga legfontosabb pillanatait filmesítették csak meg. Voltak olyan karakterek, akik fontosabbnak tekinthető szerepet kaptak az eredeti médiumban, ám a netflixes adaptációban fel sem tűntek. Ilyen volt többek között Kuro egyik legfőbb csatlósa, Django, vagy éppen Hachi, Arlong egyik legfőbb embere.

one piece

Mindezek ellenére mind a rajongók, mind a laikusok, illetve a kritikusok is imádták a One Piece élőszereplős adaptációját. Talán az első olyan live-action projekt lett, ami ilyen téren sikeresnek tekinthető. A fanok hittek a Cowboy Bebop adaptációban is, ám sajnos az nagyot hasalt. Ráadásul a korábbi próbálkozások, mint a Ghost in the Shell, vagy a Dragonball: Evolution sem feltétlenül arattak sikert. A One Piece fel tudott nőni a szerephez, így remélhetőleg hamarosan hivatalosan is bejelentik a második évadot.

Mikor láthatjuk élőben a Grand Linet?

Spoiler ide vagy oda, egy majd’ 30 éves sztoriról beszélünk, így engedjétek meg nekem azt, hogy legalább annyit elkotyogjak, Luffyék következő mérföldköve az lesz, hogy eljutnak a Grand Linera. Itt találhatók a világ legkeményebb kalózai, na meg valahol elrejtve maga a One Piece.

Van bőven miből meríteni a készítőknek, ám szerencsére mint kiderült, ezen már túl is vannak.

„Már készenállnak a forgatókönyvek.”

Ezzel az egyszerű mondattal okozott örömet a sorozat rajongóinak Marty Adelstein, a Tomorrow Studios vezérigazgatója, amikor arról kérdezték, hogy mikor érkezhet legkorábban a folytatás.

Ha a Netflix zöld utat ad, akkor Adelstein szerint körülbelül 12-18 hónapon belül meg is érkezhet a második évad, hiszen már csak fel kell venni a jeleneteket és el kell végezni az utómunkákat. Az egyetlen dolog, ami jelenleg nehezíti a produkció előrehaladását, az a sztrájk, ami Hollywoodban jelenleg folyik. Amint sikerül rendezni a dolgokat, egy-másfél év és jöhet is Monkey D. Luffy hatalmas kalandjának második felvonása a Netflixre!

Ezt olvastad már?

Van baj – Koffeines gamer kaját is vásárolhatunk magunknak hamarosan

×