Ma már minden gamer. Szinte bárhova nézünk, találhatunk valami portékát, amire ráerőltették a marketingesek ezt a jelzőt. Ráadásul most már ehetünk is gamer kaját!

2023.09.08. – Megmondom őszintén, játékos létemre egyre inkább szkeptikusan állok a „gamer” kifejezéshez. Az elmúlt években olyan, mintha egy marketing szóvá nőtte volna ki magát és ezt lehet a legpejoratívabb értelemben értelmezni. Ráadásul mindez azért működik, mert még mindig sok olyan vásárló található a piacon, akiket palira lehet venni a szócskával. Egészen addig, amíg gamer fejhallgatóról, egérről, vagy éppen billentyűzetről, esetleg minitorról van szó, véleményem szerint fontos a megkülönböztetés. Ezek az eszközöt ugyanis sokkal strapabíróbbra vannak tervezve, mint a „normál” variációjuk, ráadásul még sok esetben több funkcióval is bírnak. Persze emellé borsosabb árcédula is jár, de a minőséget meg kell tudni fizetni.

Azonban amióta megjelentek a különféle gamer energiaitalok, lámpák, matracok és isten tudja, hogy még micsodák, sajnos a gamer-termékek elveszítették a varázsukat. Na meg sok esetben a hitelüket is. Mind a mai napig nem tudtam megérteni, hogy mi olyat tud adni egy gamer energiaital a játékosoknak, amit egy sima energiaital nem. Jobban hangzik, meg színesebb a doboz, maximum ennyi.

Egy újabb csoda a piacon

Most a Nissin is megpróbál gaming terméket a piacra dobni, a gond csak az, hogy ők különféle instant levesekkel és tésztákkal foglalkoznak. Így van, az italok után hamarosan piacra kerül egy gamer kaja, ami ráadásul még koffeines is lesz, hogy ébren tartson minket a 8-10 órányi grind közben.

Először Japánban fogják őket forgalmazni, méghozzá szeptember 18-tól. Első nekifutásra hagymás és fekete paprikás yakisobát lehet majd vásárolni, na meg lesznek különféle currys verziók is. Az alapot zöldségek és disznóhús fogják adni.

gamer

Az új „gamer-barát” kaja – Cup Noodles/Nissin

A legszebb a történetben, hogy új terméküket „gamer-barátnak” nevezik, mert a currys variáns olyan szószos alapot használ, ami szerintük nem fogja összefröcskölni a perifériánkat, miközben játék közben lapátoljuk magunkba a tésztát.

A Gaming Cup Noodles tehát hamarosan rászabadul a japán piacra, ám valószínűleg csak idő kérdése, hogy globális irányba terelje a Nissin a projektet.

Te ennéd?

9 fantasztikus sci-fi játék, ha bejött (vagy épp nem tetszett) a Starfield

×