A város lakosai hosszú évekig élvezhetik az együttműködés gyümölcsét.

Régóta tudjuk, hogy a GSC Game World javában dolgozik a Stalker második részén. Már 2012-ben meg kellett volna jelennie, ám legelőször 2018-ban hallatott magáról a cím. A fejlesztők ekkor indították újra a projektet, a cél pedig nem volt más, minthogy Unreal Engine 5 alapokon fusson majd a játék. A legfrissebb technológiákat találhatjuk meg az Epic Games játékmotorjában, így sem a látványra, sem az optimalizálásra nem lehet majd panasz.

A fejlesztők eredetileg 2022 végét tűzték ki megjelenési dátumként, ám az elmúlt idők megnehezítették az ukrán programozók munkáját. A hivatalos Discord szerveren egyelőre egy 2023-as évszám szerepel a játék mellett, mely 12 hónapos időtartamot ível át, ám minden jel arra mutat, hogy inkább az év elejére tehetjük majd a startot.

Kijevben máris felbukkant egy Stalker 2 tematikájú áruház!

A szupermarket a GSC fejlesztői csapata és a Silpo névre hallgató kereskedelmi lánc között létrejött együttműködés gyümölcse. A Silpo különösen folyékony az ilyen jellegű akciókra, építettek már Cyberpunk vagy épp anime stílusú boltokat is. A legjobb az egészben, hogy nem csak pár hétig, hónapig élvezhetik a kijevi lakosok a Stalker tematikájú vásárlást, gyakorlatilag állandó jelleggel a város része lesz a bolt. A Stalker 2 Xbox Series S|X és PC platformokra jelenik meg, a fejlesztőcsapat jelenleg Csehországban dolgozik, hogy minél előbb megérkezhessen a játékosokhoz. Ahogy fentebb is említtettük, hivatalos dátum nincsen, ám sokat elárulhat, hogy már most, nyár végén létrejöhetett a fenti kollaboráció.

Forrás: GamingBible

24 évvel a megjelenése után is Steam rekordot döntött a Half-Life

×