Öröm látni, hogy ekkora közösség van még a játék mögött.

Közel 24 éve jelent meg a Valve ikonikus játéka, a Half-Life. Több szempontból is korszakalkotónak számított, ahogy azt sem felejthetjük el, hogy a játékhoz készült modból indult el hódító útjára a Counter-Strike franchise is. Azt hihetnénk, hogy már nem tud újat mutatni az FPS lövölde, ám nem is tévedhetnénk nagyobbat. Az elmúlt napokban új erőre kapott a Half-Life rajongói közössége, hogy a Steam statisztikáinak is megmutassák, 2022-ben is rengetegen imádják az ikonikus címet.

24 év után rekordot döntöttek a Half-Life játékosok!

 

Az eseményt nemes egyszerűséggel #RememberFreeman néven illették, a kitűzött időpont augusztus 14. volt. Arra kérték a szervezők a játékosokat, hogy ezen a napon lépjenek be az „eredeti” Half-Life játékba Steamen, majd játszanak legalább 30 percet az ikonikus játékkal. Az esemény előtt az egy időben játszó felhasználók száma 6022 volt, ennek megdöntése volt a cél.

A közösség a vártnál is aktívabb volt, megduplázták az eddigi eredményt, így a jelenlegi rekord 12280 játékos a SteamDB adatbázisa alapján. Csak hogy legyen egy kis viszonyítási alapunk, ez a szám egy átlagos napon 300-400 körül alakul. A Steam statisztikák sajnos a játék kezdeti időszakát nem rögzítették, hiszen csak évekkel később jelent meg a program. Az aranykorban a Half-Life népszerűbb lehetett, mint most az Among Us vagy épp a Vampire Survivors, így sokan kíváncsiak lennének az akkori számokra is. Remélhetőleg jövőre ismét sikerül a rekorddöntés, jó látni, hogy ilyen régi múltra visszatekintő címek is aktív közösséggel rendelkeznek a mai napig.

Forrás: GamingBible 

Midgard mítoszai – Így készítenek fel a fejlesztők a God of War Ragnarökre

×