A One Piece immáron élőszereplős formában is elérhető, a rajongók pedig imádják! Nincs mese, ha a Netflix valamihez hozzáér, abból többnyire aranyat csinál.

2023.09.04. – Úgy tűnik, hogy új üdvöskéje van a Netflixnek, a One Piece elsöprő sikert arat a streaming platformon. Olyannyira, hogy a korábbi nagyágyúk, a Wednesday és a Stranger Things rekordjait is megdöntötte a statisztikák szerint.

 

Eiichiro Oda mangaka még 1997-ben indította útjára Monkey D. Luffyt, hogy egyszer, kalandokkal teletűzdelt hajózásának végén, megszerezze magának a „Kalózok királya” címet. A Shounen Jumpban megjelent nagysikerű mangasorozatot ráadásul 1999-ben anime formájában is elkezdték sugározni a japán televíziókban. Jelenleg a One Piece több nemzeti és globális rekordot is magáénak tudhat, ezek között ott van például „a mostanáig legnagyobb példányszámban kiadott képregény sorozat” címe is. Még a Guiness Rekordok Könyvében is magáénak tudhat Oda látomása egy bejegyzést, vagyis nyugodtan kijelenthetjük, hogy a legsikeresebb manga/anime sztoriról beszélünk éppen.

Látomás és eredmény

Egy ekkora sikerhalmot nehéz nem észrevenni, pláne, ha te magad is a rekordokat hajszolod. Mondhatjuk, hogy várható volt, hogy egyszer csak bejelentkezik a Netflix a One Piece élőszereplős jogaiért, az viszont sokakat meglepett, hogy meg is kapták azt. Még 2017-ben, a manga 20. évfordulója alkalmából a Weekly Shonen Jump főszerkesztője, Nakano Hiroyuki jelentette be, hogy élőszereplős adaptációt kap a One Piece projekt, méghozzá a Netflixnek köszönhetően.

One Piece – Netflix

A bejelentést követő félelem és értetlenkedés indokolt volt, hiszen eddig még nem igazán sikerült jó minőségű manga/anime-adaptációt készíteni élőszereplős köntösben. (Igen, most rád gondolok Dragonball: Evolution…)

Az bizakodásra adott okot, hogy a büdzsé igencsak nagyvonalúra sikeredett, a Netflix egyik legdrágább projektjének számít az élőszereplős One Piece. Sőt, a produkciós csapat részét képezte Eiichiro Oda mangaka is, aki végig felügyelte a munkálatokat. Ha pedig kellett, közbelépett, a Netflix pedig hallgatott rá, még akkor is, ha az a megjelenés csúszását eredményezte.

Rekordok bűvöletében

Végül 2023. augusztusának végén végre megérkezett a Netflixre az élőszereplős One Piece adaptáció, a többi pedig történelem. Nem volt még olyan anime-adaptáció, ami ilyen jó minőségben képes legyen visszaadni az eredeti művet, még akkor is, ha sok esetben meg kellett változtatni a történetet, hiszen ami a képregények oldalán, vagy animációban működik, azt valós emberekkel sokszor nem lehet reprodukálni. Oda visszajelzései pedig segítettek abban, hogy az eredeti „kisugrázását” megtartsa magának Luffyék kalandja, ezt pedig a rajongók és a laikusok is nagyon értékelték.

 

Olyannyira, hogy a platform abszolút rekorderévé is vált a One Piece, ezzel megelőzve a Wednesdayt és a Stranger Thingst. Jelenleg legalább 84 országban csücsül a Top 10-es listák élén az élőszereplős adaptáció, amire eddig még egyetlen Netflix Tv Show sem volt képes.

Ha ez nem ok arra, hogy bekérje a Netflix a második évadot, akkor semmi…

Ezt olvastad már?

A Starfield mentett meg egy családot a biztos haláltól

×