Egy biztos, az év megmentőjének járó díj versenyében a videojátékok kategóriájában a Starfield jelenleg egy teljes testhosszal vezet. S valószínűleg már beelőzni sem fogják!

2023.09.04. – Hatalmasat szólt a 2018-as E3-as Bethesda bemutató. Ez volt az az előadás, aminek keretein belül lerántották a leplet a fejlesztők az Elder Scrolls VI-ról, valamint a Starfield is bejelentésre került. Az elsőt természetesen hatalmas ovációval fogadta a nézőközönség, a rajongók szinte azonnal lángba lobbantották az Elder Scrolls fórumokat. A Starfield viszont egy teljesen ismeretlen projekt volt, egy űr Odüsszeia, ami erősen hajaz a korábban nagyot bukó No Man’s Skyra. Számomra az volt az egyetlen furcsaság az egészben, hogy mindezt már akkor dobta a rajongók elé a Bethesda, amikor a No Man’s Sky már javította a kritikus problémáit, s a visszajelzések is pozitív irányba fordultak.

 

Adva volt tehát a kérdés, hogy a Starfield, vagy a hőn áhított Elder Scrolls VI érkezik majd meg korábban a boltok polcaira. Az idő azóta elég határozottan válaszolt, a Starfield immáron Early Access időszakát éli PC-n és az újgenerációs Xbox masinákon, míg az EC hatodik felvonásáról még mindig nem tudunk semmi konkrétat. Sőt, ami a Starfieldet illeti, a Bethesda mentségére szóljon, nem egy No Man’s Sky klón lett, ami azért jóleső végeredménye egy elsőre indokolatlannak tűnő projektnek.

A Sci-Fi az új MOBA

Idén Kölnben rendezték meg az európai GamesComot, ahonnan egyébként még streameket is láthattatok Koboldizsárnak és Leet Daninak köszönhetően. Az első, bejelentésekkel és trailerekkel teletűzdelt Opening Night Live műsort pedig stúdióból is közvetítettük az Unibet csatornájára.

Starfield – Bethesda

Ezen a neves eseményen kiderült, hogy az új trend a sci-fi irányába tolta a játékipart, temérdek űrkaland és futurisztikus high-tech elemekkel teletűzdelt cím érkezik a közeljövőben. Még a filmipart is elkapta ez a lendület, a Netflix idei egyik legnagyobb projektje az eredetileg Star Wars-filmnek íródott, Zack Snyder által rendezett Rebel Moon lesz, ami szintén kőkemény sci-fi/fantasy móka lesz a streaming platformon.

A Starfield tehát csak egy hatalmas cseppje az egyébként egyre csak duzzadó tengernek, viszont legalább a mindez a „jobbik fajtából”. A Metacriticen jelenleg 88-as összértékkel áll a játék, ami erősen pozitívnak és átlagon felülinek mondható. Ha tehát szerelmed az űrutazás és rendelkezel Microsoft platformmal, nehezen tudsz hibázni a Bethesda új játékával, pláne, hogy még a Game Passbe is bekerült.

Életmentő játék

Ilyen helyzetben volt u/tidyckilla is, aki Redditen osztotta meg történetét a nagyérdeművel. A Starfield Reddit fórumán a napokban megjelent egy poszt, amiben egy égő ház látható, a következő címmel:

„A Starfield megmentette a családom életét.”

Starfield saved me and my family’s life
by u/tidyckilla in Starfield

 

Történet ugyanis, hogy a szóban forgó játékos annyira várta már a Starfield megjelenését, hogy úgy döntött, amint a régiójában elérhetővé válik a játék Early Access időszaka, ő ha törik, ha szakad, fejest ugrik az új kalandba. Mivel ezek a kritikus időpontok javarészt éjjel történnek, így egy teljes éjszakán átívelő játék elé nézett a redditor.

Azonban körülbelül két órányi játék után, körülbelül hajnali fél 3-kor, egy hatalmas robbanást hallott a játékos az alsó szomszéd lakásából. Elmondása szerint, ha aludt volna, nagy valószínűséggel erre nem figyel fel és nem tudja időben riasztani a családját, hogy hagyják el az épületet. A robbanás következtében lángra lobbant a szomszéd lakása, aminek füstje pillanatok alatt ellepte Tidyckilláék lakását is. Ha nem lett volna a Starfield megjelenése, valószínűleg füstmérgezésben odaveszett volna a teljes család. Így viszont happy end lett a történet vége, már amennyire egy ilyen szerencsétlen helyzet pozitívan tud zárulni… Reméljük sikerül felállni ebből a kellemetlenségből!

Ezt olvastad már?

7 egészen szórakoztató új játékkal játszhatsz teljesen INGYEN a Steamen

×