A Bethesda fejlesztői elárulták: az előkészített több mint 1000 bolygó nagy része szándékosan lett unalmas. A Starfield játékosok biztos nem unatkoznak.

2023.09.03. – Idén korán jött a karácsony a Microsoft platformon játszóknak, legyen ez PC, vagy Xbox. Az év legnagyobb durranását számukra a Bethesda szállította. Ez nem volt más, mint a végeláthatatlannak tűnő űrkaland, a Starfield.

Érdekesek manapság a megjelenési dátumok. A Starfield eredetileg csak szeptember 6-ra van kiírva, az igazán nagy érdeklődők azonban már napok óta nyüstölhetik a címet az Early Accessnek köszönhetően. Sőt most még olcsóbban is lecsaphatnak rá a gyorsak! Ha valaki elég mélyre nyúl a zsebében, napokkal korábban játszhatja a játékot, így lassan már elmosódnak a megjelenések határai.

Persze ez egy pillanatra sem zavarja a kiadókat és a forgalmazókat, nagy boldogan úszkálnak a pénzben és élvezik a munkájuk gyümölcsét. A plusz bevételhez pedig semmi mást nem kell tenniük, csak eltolni egy héttel a “hivatalos megjelenést”. Majd adni pár nap egérutat feláron azoknak, akik már egyáltalán nem tudnak várni.

Hatalmas Starfield világ, de milyen áron?

Most, hogy kicsit megpiszkáltam ennek a furcsa jéghegynek a csúcsát, beszéljünk arról, hogy az emberek mit is kapnak a pénzükért. A No Man’s Sky után a Starfield az első olyan nagyszabású projekt, ami “szimulálni” szeretné a hatalmas űrt. Ráadásul úgy, hogy a bejárható galaxis bolygóit is bejárhatóvá teszik. Mondanunk sem kell, hogy mennyire nehéz ezt megtenni fejlesztői oldalról, s a felhasználók szerint nem is minden pillanatban sikerült mindezt abszolválni.

Több olyan kritikát is kapott a játék, miszerint a játékban fellelhető és bejárható több mint ezer bolygó meglehetősen unalmas és egysíkú. A biomok ugyan váltakoznak, de úgy istenigazából nincsen mit csinálni rajtuk a barangoláson és felfedezésen kívül. Utóbbi még amúgy érdekes is lehetne, ha találnánk valamit, ám ez sem sűrűn fordul elő.

A Bethesda egyik vezetője, Ashley Cheng most pont erről beszélt a New York Timesnak.

“A beláthatatlan űrnek pont az a lényege, hogy aprónak érezzük magunkat benne, hogy elnyomjon minket a kisebbség érzete. A bolygókat illetően pedig, amikor az emberek eljutottak a Holdra, nem találtak semmit. Mégsem unatkoztak!”

Dekódolva Cheng mondandóját, a Starfield bejárható bolygóinak nagyja azért olyan egysíkú és azért tűnhet “unalmasnak”, mert egyébként a valóságban is pontosan ilyen bolygókra lelnénk. A felfedezés, a kalandozás pedig önmagában izgalmas. Az érzés pedig, amit a harmincadik “unalmas bolygó” után tapasztalunk egy “izgalmasnak” tűnő csillagtesten, igazi flow-élménnyel ér majd fel.

Ezt olvastad már?

Hogyan NE veszíts tízezreket – így ismerhető fel a hamis okostelefon

×