Ha nagyon sietsz, akkor még elcsíphetsz egyet az olcsósított Starfieldből, amit egy ideig valószínűleg nem fogunk tudni hasonló áron berámolni.

2023.09.05. – Manapság a nagyobb stúdiók szeretnek tutira menni, ha már egy valag pénzt beleöntenek egy-egy játék elkészítésébe, ezért az esetek igen kiemelkedő hányadában nem egy teljesen új IP-t, hanem a már jól bejáratott címek folytatásai mellett döntenek.

Már csak emiatt is becsülendő a Bethesda különutassága, ami ahelyett, hogy ráhasalt volna a tuti pénzcsináló Fallout 5, vagy a The Elder Scrolls VI fejlesztésére, inkább az új világokba kalauzoló Starfield mellet döntöttek. Ha pedig hihetünk az augusztus 31-e óta szállingózó előzetes kritikáknak-értékeléseknek és a korai hozzáférésben résztvevő játékosok visszajelzéseinek, akkor Todd Howardék jó lóra tettek: az űreposz valóban remekül sikerült.

Kép: 17th & Oak

Ezidáig viszont csak azok pattanhattak a tetszőlegesen összetákolt űrhajóik volánja mögé, akik kicsengették a Premium Editionért elkért kb. 35.000 forintot (Game Passban 9 ezret), mi és mindenki más majd csak szeptember 6-án kezdhet el Star Trekeset játszani. Ők mondjuk meg is ússzák a Starfield eredeti, 27 ezres árcédulájával, vagy a Game Pass nemrégiben megemelt havidíjával.

Utóbbi megoldás inkább konzolon jellemző, míg PC-n továbbra is szeretik inkább megvenni a játékokat – legalábbis én erre tudok következtetni abból, hogy már az early access alatt is közel 250.000-en játszottak a Starfielddel a Steamen, ami azonnal a legnépszerűbb címek közé repítette. És ezek még csak a drágább kiadást választók, a megjelenéskor várhatóan még többen fognak rátérni a csillagközi utakra.

Ezért is jó hír, hogy a Fanatical néhány napig akciósan, 17%-kal olcsóbban adja a Starfieldet, amivel valamivel több, mint 4000 forintot spórolhatnak a PC-s játékosok.

27.000 forint helyett tehát 22.400 forintot kell kifizetni érte. Viszont nem árt sietni, mert az akció csupán a megjelenés napjáig érvényes, szeptember 6-án 0 óra 01 perckor már csak a rendes árán lehet berámolni – ha pedig hihetünk a megérzésemnek, akkor még egy huzamosabb ideig nem is fogjuk megtalálni egyetlen leárazott játékkupacban sem.

Sőt, aki az előttünk álló néhány órában a Fanaticalon veszi meg a játékot, az megkapja az előrendelőknek járó „Old Mars” skint, illetve egy 5%-os kedvezményes vásárlásra feljogosító kupon is a markát üti, amit arra válthat be a boltban, amire csak akar. A lényeg, hogy ha terveztél Starfieldezni, de az első – mint kiderült megnyugtató – vélemények felbukkanásáig okosan nem rendelted elő, akkor nem árt sietni.

Az akciós Starfieldet errefelé böködve találod.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Tényleg olyan rossz a Starfield, mint a legendásan kaka Gollam-játék?

×