Bár az Xbox Series X ára az Egyesült Államokban változatlan marad, más régiókban az Xbox Game Pass áraival együtt emelkedni fog.

Döntést hozott a Microsoft, ami idén már augusztusban érintetni fog több régiót is, kivéve az Egyesült Államokat, Japánt, Chilét, Brazíliát és Kolumbiát. Ezeken az országokon kívül a cég megemeli az Xbox Series X konzol, valamint az Xbox Game Pass árát is. Először a jövő hónapban érkezik az áremelés, ami az Xbox Game Pass és Xbox Game Pass Ultimate előfizetések havi árait érinti, így a konzolos Game Pass alap előfizetés havi 9,99 dollárról 10,99 dollárra emelkedik – írja a TheVerge.

„Évek óta ugyanaz az a konzolos ár, de most egyes régiók versenykörülményeihez igazítottuk az árakat” – mondta Kari Perez, az Xbox kommunikációs vezetője a The Verge-nek.

Az Xbox Series X konzolok árazása nagyrészt megegyezik a PS5 tavaly bejelentett árnövekedésével: az Xbox Series X ára augusztus 1-től az Angliában 479,99 fontra, a legtöbb európai országban 549,99 euróra emelkedik. Az Xbox Series S árazása sehol sem módosul. Bár az Xbox Series X árazásának kiigazítása várható volt a Sony tavalyi lépése után, Phil Spencer, az Xbox vezetője októberben arra is utalt, hogy az előfizetések árazása sem marad így örökké.

Az Xbox Game Pass Ultimate és a Game Pass for Console árazása július 6-tól emelkedik. Az Xbox Game Pass Ultimate havi 14,99 dollárról 16,99 dollárra (14,99 euró) emelkedik. Az Xbox Game Pass for Console alap árazása szintén havi 9,99 dollárról 10,99 dollárra (10,99 euró) emelkedik. A Microsoft a PC Game Pass árán azonban nem változtat.

Ha Game Pass előfizető vagy, akkor ezek az új árak csak augusztus 13-án lépnek életbe. A friss Xbox Game Pass előfizetők július 6-tól láthatják az új árakat. Ha éves Xbox Game Pass előfizetésed van, az új árak csak akkor lépnek életbe, amikor megújítod az előfizetésedet.

Íme a magyar árak változása forintban:

Ország Pénznem Xbox Game Pass Ultimate jelenlegi ár Xbox Game Pass Ultimate új ár Game Pass for Console jelenlegi ár Game Pass for Console új ár
Magyarország HUF 4190 4790 3000 3190

Amint látható, nálunk az Xbox Game Pass Ultimate 600 forinttal, a konzolos Game Pass pedig 190 forinttal emelkedik.

A Microsoft 2017 óta nem változtatott az Xbox Game Pass árán, és a vállalat szeretné hangsúlyozni, hogy ennek nincs köze az Activision-Blizzard felvásárlásához. A Microsoft Xbox előfizetéseinek módosítása a szórakoztatóipari előfizetések általános áremelési trendjét követi.

Ezt láttad?

Azonnal frissíts, ha ilyen routered van – Több modellt is érint a kritikus hiba

 

×