A Rockstar talán már elkezdhetett dolgozni a Red Dead Redemption 2 folytatásán, de az még a GTA 6-nál is később fog megjelenni.

2023.09.04. – A videojátékokkal kapcsolatos pletykáknak egyszerűen azért nem lehet ellenállni, mert képesek szinte azonnal reményt adni. Reményt adhatnak arra, hogy közeleg a GTA 6, a The Last of Us folytatása, a God of War következő része, vagy éppen a Hogwarts Legacy 2. Utóbbi játékokról már rendre hallottunk olyan szivárgást, miszerint már készülnek, ám hivatalos megerősítést egyelőre nincs. Úgy tűnik, hogy most egy népszerű Rockstar játék kapcsán is történt egy ilyen szivárgás. Aminek csak örülni tudunk.

Bár a legtöbb előrejelzés szerint a GTA 6 a következő néhány évben végre megjelenik, de a Red Dead Redemption 3-ról eddig senki sem mondott semmit. Pedig a Red Dead Redemption 2 igenis sikeresnek mondható, ami indokot adhat a Rockstar stúdiónak arra, hogy folytassa a szériát.

A Red Dead Redemption 2 eddig 55 millió példányban kelt el, ami nem kis szám. Ha azonban a Rockstar már elgondolkodott a folytatáson, arról tőlük biztosan nem fogunk egyhamar hallani. Gondolj csak arra, hogy a GTA 6 kapcsán is mennyit titkolóznak.

Egy bennfentes azonban elég merészen állítja, hogy a Red Dead Redemption 3 hivatalosan is készül.

Bár ez reményt adhat minden rajongónak, az egészben az a rossz hír, hogy ezzel kapcsolatban semmilyen bizonyíték nem érkezett. Csak arra hagyatkozhatunk, hogy az X-en MyTimeToShineHello biztos forrásból tudja ezt. A szivárogtató egyébként ismert és megbízható forrásnak számít a filmes hírek tekintetében. Nem is olyan rég szintén nála jelent meg, hogy talán Tom Holland és Chris Pratt lehetnek a Jak and Daxter film főszereplői.

Szóval mondhatjuk, hogy nem feltétlenül beszél a levegőbe, bár szokatlanok tőle a videojátékokkal kapcsolatos hírek. Most azonban ő osztotta meg, hogy a Hogwarts Legacy 2 is készül. Hogy honnan tudhat bármit is a titokzatos Rockstar terveiről, arra nincs magyarázat.

Mire készül a Rockstar?

Amíg nem tudja bizonyítani, hogy a videojátékos szivárgások ugyanolyan megbízhatóak, mint a filmesek, addig ezt nem árt erős fenntartásokkal kezelni. Korábban voltak olyan rajongói feltételezések, hogy a Red Dead Redemption 3 egy előzmény lesz, ami a Van Der Linde banda feloszlását meséli el. Ez az esemény közvetlenül a második játék előtt történt.

Akár igaz ez, akár nem, jó döntés lehet az időben visszaugrás, hiszen mindkét játék közvetlenül a vadnyugati korszak végén játszódik. Az viszont biztos, hogy a Rockstar kiváló munkát végzett a Red Dead Redemption 2-vel, ami nem csak tartalmas, de nagyon szép játék lett. Egy-egy in-game képet még a valósággal is sokan összekevertek.

Egyelőre azonban a Rockstar talán inkább a GTA 6 fejlesztésével foglalkozik, amire még mindig éveket kell várni, a legvalószínűbb forgatókönyv szerint. Így, ha készül is a Red Dead Redemption folytatása, arra még nagyon, nagyon sokat kell várni.

Üzleti szempontból kiváló döntés lenne a folytatás, de erre még semmilyen bizonyíték nincs. Marad nekünk a szivárgás és a remény.

Ezt láttad már?

Álommeló? – Hogyan lehetsz munka mellett „hivatásos” játéktesztelő?

×