A Harry Potter világában, de a könyvek/filmek története előtt 100 évvel játszódó Hogwarts Legacy sztoriját tovább lehetne fejleszteni.

2023.09.04. – Még a gyors vásárlók közül is sokan a mai napig bújják a Hogwarts Legacy hatalmas térképét, hogy újabb és újabb rejtélyeket tárjanak fel. A játék akkora siker, hogy az tényleg a Holdról is látszik, szóval jó oka van a rajongóknak arra, hogy folytatásban reménykedjenek. Nem kell tovább körmöt rágni, alighanem megvan a válasz – szúrta ki az IGN.

Az a döbbenetes hype, amit a Harry Potter rajongó generációk a játék körül csaptak, sokkal nagyobb, mint amennyire ténylegesen jó a játék. De senki sem bánja a game kisebb-nagyobb hiányosságait, irányítási problémáit vagy logikátlanságait. Ennek oka egyrészt az, hogy nem vadonatúj tartalomról van szó (jól megágyazott neki a könyv- és filmsorozat, ugyebár), másrészt pedig az, hogy mocskosul telepakolták kontenttel. Aki HP-fan és a Hogwarts Legacy-ban nem tud mit kezdeni magával, annak tényleg nem tudni, mekkora játék való. Mindenesetre még így is van hová folytatni és bővíteni a történetet, meg a térképet.

Hogwarts Legacy 2

A WB Games és az Avalanche Software láthatólag meggyőzte magát a második rész mellett. Szögezzük le: egyelőre nem hivatalos bejelentésről van szó. Az értesülést a már korábban is szavahihetőnek bizonyult MyTimeToShineHello közölte az X-en. A szivárogtatónak a játékstúdióknál bennfentes források erősítették meg: a folytatás munkálatai már el is kezdődtek.

Hát persze, hogy tovább akarják folytatni! A Hogwarts Legacy február 10-én kezdte meg a pályafutását PC-n és újgenerációs platformokon, majd május elején, már az előtt elérte a 15 millió eladott példányt és az egymilliárd dolláros bevételt, hogy kiadták volna a PS4 és Xbox One portokat. Ezek megjelenése tovább fokozta a kasszarobbanást: pár hét alatt 1,3 milliárd dollárig ugrottak a mutatók – és még hátravan a megjelenése Nintendo Switch-re (2023. november 10.). Bár egy ideje nem tudni pontos bevételi adatokat, ekkora aratás után nem meglepetés, hogy a készítők folytatásban gondolkodnak. De még egyszer: hivatalos megerősítés és megjelenési ablak egyelőre nincs.

Ez viszont éppen ma jelent meg:

Megvan az új Harry Potter LEGO premierje és ára is – fizetnél ennyit a varázslóbankért?

×