Amikor azt hinnéd, minden azért mégsem lehetséges, bejelentik, hogy az Oppenheimer és a Barbie tényleg közös moziban egyesül.

2023.09.02. – Annyira megszállottja lett a Barbenheimer mémnek egy amerikai filmstúdió, hogy bejelentette: valóban elkészíti az Oppenheimer és a Barbie filmek fattyát. A kifejezés azután kapott szárnyra a minden hülyeségre IS vevő közösségi médiában, hogy valaki így nevezte el a július 20-ával induló filmes premierhétvégét. Ezen a napon került mozikba a két nagyon ellentétes világú és műfajú filmsiker. Az ellenpontokat azóta is poénok tömegével ünnepli az internet népe. Néhányat muszáj itt hagyni, a hecc kedvéért.

A viccek annyira megihlettek egy főleg B kategóriás horrorokban utazó filmest, a Gyilkos bábok franchise-t is gyártó Full Moon Features vezetőjét, Charles Bandet, hogy közölte: elkészíti a Barbenheimer mozit. Mivel maga a poén is csak rövid ideje létezik, képzelheted, milyen forgatókönyvet csapott össze.

Erről szól a Barbenheimer

A szinopszisból az IGN szemezgetett. Úgy tudják, hogy a történet a fiktív, játékbabák lakta Dollsville-ben fog játszódni. Itt vezet egy a férfiuralommal leszámolni akaró női csoportot Dr. Barbenheimer. A herilla (bocs) vezér arra szánja el magát, hogy atombombát építsen a patriarchátus megsemmisítésére.

Nos, ha a film főleg az Oppenheimert szeretné parodizálni, akár még jól is járhatunk vele. De ha a Barbie-n akar viccelődni, abból lehetnek bajok, hiszen egy szatírát hova parodizálsz tovább? Kioltják egymást az üzenetek és a viccek. A máris közzétett koncepció plakát sajnos az utóbbiról árulkodik.

A JoBlo úgy tudja, hogy a Barbenheimer – nem túl nagy meglepetésre – nem kerül majd mozikba, viszont a gyártó Full Moon Features oldalán kívül megjelenik majd az Amazon Prime-on is. Szóval lesz szerencsénk (?) látni. Szereposztás még nincs (ezzel a színészek sztrájkja miatt meg is gyűlhet a baja a rendezőnek), de Band már idén karácsony táján be is szeretné mutatni.

Addigra maga a Barbie film is streaming forgalmazásba kerülhet:

Nem kell sokat várni – Ekkor jön a Barbie-mozi az HBO MAX-ra

×