Már tudjuk, hogy mikor érkezik az HBO Max kínálatába minden idők legsikeresebb nő által rendezett mozifilmje, a Barbie.

2023.08.04. – A Greta Gerwig által jegyzett Barbie-mozi már a megjelenése előtt óriási sikernek nézett elébe, nagyban köszönhetően a média által csapott őrült nagy felhajtásnak, ami a július 20-i premierje után még nagyobb szárnyra kapott. Bár a film füstje nagyobb, mint a lángja, és bőséggel akadnak kifogásolható aspektusai, mégis egy egészen nagyszerű és meglepően mély filmet tisztelhetünk benne, ami kendőzetlen őszinteséggel tárja a néző elé a feminista mozgalmak évtizedek óta hangoztatott nagyon is jogos társadalmi kritikáit.

A Barbie ennek megfelelően a bemutatása óta hatalmas tömegeket vonz a mozik pénztáraihoz, mindenki szeretne maga rácsodálkozni a rózsaszín fátylat egyenesen az ember arcába vágó történetre. Ezért is lehet meglepő, hogy már most a streaminges premierről beszélünk, hisz alig három hete tűzték műsorra, és azóta is stabilan képes megtölti a mozitermeket.

A Warner elnöke, David Zaslav azonban idejét látta tisztázni a helyzetet, amire azért is volt szükség, mert a vállalat táján még mindig elég nagy fejetlenség uralkodik. Az HBO Max streaming szolgáltatás hatalmas átalakuláson és rebrandingen esik át épp, ami ennek hatására már 1,8 millió előfizetőt elveszített, de a filmek terén is van ám katyvasz: például Zaslav korábban hiába jelentette be, hogy az újabb filmes streaming premierekre mostantól többet kell majd várni, a saját lábában minden téren elbotló Flash rekordgyorsan, alig 30 nap után felkerült az HBO Max kínálatába.

Nos, a Warner negyedéves eredménybeszámolójából kiderült, hogy a nagysikerű Barbie biztosan nem fog így járni.

Bár Zaslav még mindig nagyon hisz a moziban, a Max egyre gyorsuló lejtmenete miatt valószínűleg változtatott a korábbi, elsőre nagyon határozottnak tűnő álláspontján. Ez azt jelenti, hogy a Barbie a sikerre való tekintettel mindenképp ki fogja maxolni (hehe) a mozikat, ami más vállalatok legjobban teljesítő filmjeinél általában 90 napban ~ 3 hónapban szokott tetőzni.

Valószínűleg ez lesz a taktika a Barbie esetében is, amit Zaslav maga húzott alá és bejelentette, hogy a film valamikor ősszel már nézhető lesz az HBO Maxon. A Deadline szerint a légitársaságok már szeptemberben megkapják a jogokat, hogy az ülésekbe épített minitévéken kínálják az utasokon, ezért joggal gondolhatjuk, hogy a Barbie egészen pontosan október végén, november elején fog az HBO Max kínálatába kerülni.

Konkrét dátumot nyilván még nem fogunk tudni mondani, az viszont már egészen biztos, hogy Barbie még december előtt rózsaszínre festi a tévéképernyőket. Ha viszont nem tudsz addig várni (meg amúgy is), akkor mindenképp érdemes elmenni rá a moziba, mert valóban egy okos, beszélgetés- és vitaindító alkotás, ami bőven megéri az átlagosan 2500 forintos jegyárát.

Ezt is érdemes elolvasnod:

7 gigantikus botrányt keltő film, amit Hollywood nagyon szeretne elfelejteni

×