Fantasztikus, rég várt újdonsággal bővül a Netflix mobilos alkalmazása.

2023.07.26. – Bár a Netflix az utóbbi – meglehetősen hosszúra nyúlt – időszakban leginkább a bevétel növekedésének keresztje alatt vezetett be újdonságokat, mint amilyen a jelszómegosztás visszaszorítása, úgy pedig a profilok könnyű átvitelét szolgáló funkciók, vagy mint a reklámokkal teleszemetelt újabb csomag, ami miatt több helyütt már kivezették a legolcsóbb alapkonstrukciót.

Mondanom sem kell, hogy ezzel a legnagyobb probléma elsősorban, hogy a vállalat, és nem a felhasználók érdekeit vagy kényelmét szolgálják, amiért bizony jogosan lehet éles kritikákat zúdítani a megrendíthetetlen piacvezető nyakába. Ez azonban úgy tűnik a vezetőségi meetingeken is szóba kerülhetett már, ezért a Netflix most egy olyan új funkciót vezet be a dedikált alkalmazásában, amire már nagyon-nagyon rég szükség lett volna.

A streaming szolgáltatás mobilos – úgy tabletes – alkalmazása egy új, mindent átfogó ‘My Netflix’ menüponttal bővül, amelyből egyetlen mozdulattal elérhetünk minden számunkra fontos és releváns tartalmat. Az új menü a Letöltések fület fogja váltani, pontosabban az átkerül a ‘My Netflixbe’, ahol az ajánlott és listára rakott néznivalókat, a korábban megtekintett, illetve a felfelé mutató hüvelykujjal bekedvelt tartalmakat is mind egy szálig megtaláljuk. Továbbá ide kerül át az Értesítések rubrika is, amelyben a hamarosan érkező és távozó filmeket és sorozatokat nyálazhatjuk át.

Kép: Netflix

A kedvelt tartalmakat egyébként most először lehet ilyen egyszerűen visszanézni mobilon, eddig ugyanis erre csak az asztali felületen külön a profilbeállításokba lépve volt lehetőség. Itt akár évekre visszamenőlegesen megnézhetjük, hogy milyen filmeket és sorozatokat jutalmaztunk lájkkal, ami az ajánlásokért felelős algoritmus működésében játszik fontos szerepet. Ha valamiről, vagy valamilyen típusú tartalmat (esetleg konkrét sorozatot) már nem szeretnénk látni, akkor itt fogunk tudni korrigálni.

Az új funkciókat rejtő ‘My Netflix’ menüpont egy frissítéssel érkezik, melyet Apple kütyüket nyomogató előfizetők elméletileg már tölthetnek, míg az Androidosoknak augusztus elejéig türelemmel kell lenniük. Ha Te még nem találod az új frissítést, ne keseredj, a következő napokban egészen biztosan nálad is meg fog jelenni az App, majd augusztusban a Play Store-ban.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Az 5 legidegesítőbb dolog a Netflixen – és ahogy megoldhatod őket

×