Meglepően jónak tűnik a teljesen ingyenes mobilos The Division: Resurgence.

A Ubisoft a Summer Game Festre időzített Ubisoft Forward játékbemutatója során egészen nagyokat villantott az olyan címeik leleplezésével, mint az Avatar: Frontiers of Pandora, illetve a különösen ígéretesnek tűnő Star Wars: Outlaws, melyek mellett nagyon könnyen elterelődhet a figyelem az olyan alkotásokról, mint amilyen a The Division teljesen ingyenes mobilos etapja, a Resurgence.

Bár a francia kiadó elméletileg nem tervezi még a The Division 3-at, ami azért sem olyan meglepő, mert a fentebb említett szuperprodukciókat pont a széria alkotói, a Massive Entertainment csapata készíti. Ugyanakkor ez még nem jelenti azt, hogy a looter-shooter rajongói játék nélkül maradnak, hiszen a Red Storm Entertainment javában készíti a The Division: Heartlandet – amiből áprilisban láthattunk egy egész remek játékmenetet, illetve egy belsős gárda hamarosan elkészül a The Division Resurgence mobilos átirattal, ami a konzolos alapjátékokat ültetné mobilokra.

A Ubisoft Forwardon ez utóbbiból láthattunk egy hangulatos előzetest, aminek végén a 2023 őszi megjelenésről is lerántották a leplet.

 

Viszont néhány szerencsésebb újságíró kollégának az Android Centralnál volt lehetősége a zárt bétateszt során  élesben is kipróbálni az ingyenes The Division mobiljátékot, akik elég pozitív képet festettek róla.

A Resurgence eszerint meglepően jól, már-már egy valódi konzolos játékként néz ki, egyáltalán nem egy mobiljáték jut róla az ember eszébe. Pláne, hogy az első részben, illetve a The Division 2 kiegészítőjében is megismert Manhattan egészét szabadon be lehet járni, így a játékélmény szinte pontosan olyan, mint amit korábban tapasztaltunk.

Persze az irányítás már más tészta, hiszen mindent érintőképernyőre kellett szabni, de az is olyan remekül működik, annyira kézre esik, na meg teljesen testre is szabható, hogy hamar megfeledkezünk róla, hogy mobilon játszunk. Ha viszont valakinek ez nem válik be, akkor is használhatunk majd kontrollert, vagy valamilyen hasonló kiegészítőt (pl. Razer Kishi, Gamesir X2).

Szóval nagyon úgy tűnik, hogy a jó néhány hónappal ezelőtt mutatott játékmenet nem, hogy nem romlott, de még javult is. A The Division: Resurgence előregisztrációja továbbra is él, Androidon és iOS egyaránt, amivel különleges játékbeli extrákat is kapunk ajándékba.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Vasvillával SE! – 2023 (eddigi) 17 leghitványabb videojátéka

 

×