Ez lehet minden idők legjobb Star Wars videojátéka?

Azt azért nem állítom, hogy a Star Wars: Outlaws a nagy múltú Ubisoft történetének leggrandiózusabb videojátéka lesz, azt viszont már sokkal bátrabban be merem kockáztatni, hogy a Star Wars-játékok között nagyon könnyen a legjobb lehet. Legalábbis akkor, ha valóban olyan fantasztikus: tartalmas és látványos lesz, mint amilyennek a legelső, a Ubisoft Forward során bemutatott, minden túlzás nélkül lélegzetelállító játékmenet bemutatóban láthattunk.

Az Outlaws akár egy Han Solo-szimulátor is lehetne, ha épp a főhősét nem Kay Vessnek hívnák, és egy ex-szeparatista droid helyett egy wuki ülne a másodpilóta székében. Az persze az egyik legjobb dolog, hogy a Respawn Jedi: Fallen Orderje után újfent egy teljesen új hőst és történetet ismerhetünk meg az messzi-messzi galaxis egyébként ezerszer látott időszakában. Úgy viszont még egészen biztosan nem kalandozhattunk benne, mint ahogyan azt az Outlawsban tehetjük majd, amiben akkor és oda megyünk, amikor és ahová csak akarunk – méghozzá töltőképernyők nélkül.

Az Outlaws játékmenete ugyanakkor megpendíthet olyan húrokat is bennünk, amit utoljára talán az elkaszált Boba Fett-játék, a Star Wars 1313 kapcsán érezhettünk. Az akció hasonlóan intenzív, illetve itt sem egy erőhasználót, hanem egy, a sugárvetők kereszttüzének sokkal inkább kitett csempészt irányíthatunk. Emiatt pedig sokkal közelebb érezhetjük magunkhoz Kayt, mint eddig bármelyik Star Wars-játék főhősét, pláne, hogy vele tényleg keresztül-kasul bejárhatjuk majd a galaxist, mindenféle munkákat és küldetéseket elvállalva.

Még egy pozitívum, ami az előzetesből kiderül ugyan, de sokaknak nem fog feltűnni elsőre: a Massive Entertainment a saját, hihetetlen látványra képes játékmotorját, a Snowdropot használja az Outlaws elkészítéséhez, amivel szerencsére a legkevésbé ubosoftos grafikát sikerült összehozni. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Star Wars: Outlaws lehet a francia kiadó valaha készül leggyönyörűbb játéka – szintén frissibe bejelentett és Avatar: Frontiers of Pandora ide, vagy oda (ami ugyanezen fejlesztőcsapat vezényletével készül).

De nem is húzom tovább az időt, potyogjon csak a Srat Wars-rajongók örömkönnye, mert ilyen Star Wars-játék még sosem készült:

Ezt is érdemes elolvasod:

Feladta a leckét az Xbox – Fantasztikus ÚJ játékok tartanak a Game Pass-ba

 

×