Hosszú várakozás után látványos játékmenettel mutatkozott be az Avatar: Frontiers of Pandora.

A The Division-sorozattal a Ubisoft első számú stúdiójává váló Massive Entertainment igen mozgalmas időszakot él meg épp, hiszen náluk készült az Xbox Showcase során leleplezett nyílt világú Star Wars-játék, amit rajongók milliói várnak már tűkön ülve. Emellett James Cameron hasonlóan messzi-messzi sci-fi világába elrepítő Avatar: Frontiers of Pandorát is a Massive fejlesztők készíthetik, amit végre a Summer Game Festre időzített Ubisoft Forward során hosszú idő után végre mozgásban is megmutattak.

Az igen látványos grafikát ígérő előzetes nem fukarkodott, és egyből a mélyvízbe dobott: Pandora egy teljesen új, élő és lélegző faunájába nyerhetünk bebocsátást egy olyan na’vit irányítva, akit gyerekkora óta emberek neveltek azzal a céllal, hogy majd a saját fajtájuk ellen harcoljanak. Az emberek azonban – valószínűleg Jake Sully ténykedésének hatására – hirtelen elhagyták a pandorai táborukat, a na’vi növendékeket pedig halálra ítélték. Szerencsére azonban túlélték a kivégzőosztagot, így a hősünk is felkerekedhet, hogy felfedezze az idegen bolygó titkait.

A kalandunk során számos na’vi törzzsel találkozhatunk, kapcsolatba léphetünk Eywával – akinek segítségével fejleszthetjük a képességeink, elűzhetjük a visszatérő embereket az őrposztjaikról, miközben Pandora olyan helyeire merészkedhetünk, amiket a filmekben sosem láthattunk. Apropó filmek: a bemutató során maga a legendás rendező is feltűnt, aki elárulta, hogy a játék története tökéletesen illeszkedni fog a filmekhez, de mégis egy teljesen új oldaláról mutatja meg az idegen világot.

A csodaszép játékmenet mellé megjelenési dátumot is kaptunk: az Avatar: Frontiers of Pandora 2023. december 7-én jelenik meg PS5-re, Xbox Series X|S-re, illetve PC-re.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Feladta a leckét az Xbox – Fantasztikus ÚJ játékok tartanak a Game Pass-ba

 

×