A Ubisoft tegnap részletesebben is bemutatta a teljesen ingyenesen játszható The Division spinoffot, ami meglepően remek játéknak ígérkezik.

A The Division teljesen ingyenesen játszható spinoffját, a Heartlandet eredetileg még 2021-ben jelentették be, azóta viszont eléggé eltűnt a francia kiadó készülőfélben lévő játéktengerében. Azóta a Ubisoft is elég nagy bajba került, hiszen kiderült, hogy már korántsem rajonganak az újrahasznosított játékaikért, ami a jelenlegi gazdasági helyzetben fundamentálisan hat ki a játékgyáros működésére.

A The Division-széria legújabb darabja talán-talán elegendő lesz ahhoz, hogy valamelyest javítson az arányokon, hiszen manapság amúgy is pörögnek az ingyenesen játszható címek, pláne, ha még jók is. A Heartland pedig meglepően jónak tűnik, legalábbis a tegnapi mélyebb betekintő után igencsak bizakodva állhatunk elébe.

Persze a Heartand sem nagyon fog kilógni a Ubi-játékok sorából, azaz a The Division széria már jól működő elemeit fogják újra feltalálni benne, csak ezúttal nem New York és Washington, hanem egy viszonylag csöndes közép-amerikai kisváros, Silver Creek lepusztult utcáit fogjuk bejárni. A csavar, hogy itt már eleve egy Dark Zone-féle PvEvP játékmenetet kapunk, amit megfűszereztek a korábban Survival néven futó különálló túlélő játékmóddal.

Újításként szolgál azonban a központi bázis, ahol a játékosok lepasszolhatják a guberált vagy ellenségtől megszerzett szajrét, fejleszthetik a cuccaikat, illetve sok más mellett pacsizhatnak egymással. Hasonlóan, ahogyan a Destiny közös hubjaiban. Továbbá a napszakok is dinamikusan fognak váltakozni, ami a fényviszonyok mellett az ellenfelek viselkedésére is hatással lesz. A lövöldözések mellett viszont olyan túlélőjátékos elemekre is figyelnünk kell majd, mint a kiszáradás, vagy a vírusfertőzés. Így a küldetések elvállalása előtt érdemes lesz kipipálni mindent, ha nem akarunk idő előtt fűbe harapni.

Az alap játékmenet tehát sokaknak nagyon ismerős lesz, de mi a helyzet a grafikával? Nos, az alább is megtekinthető bemutató alapján kijelenthetjük, hogy a Heartland pontosan úgy fog kinézni, mint a The Division 2, ami bár már a negyedik évét tapossa, még most is egészen elképesztően fest. Szóval ezen a téren sem lesz ok a panaszra. Mindezt pedig teljesen ingyen…

… ami nyilván azt jelenti, hogy live service játék lévén lesznek benne mikrotranzakciók – te free to play jellege miatt ez egyáltalán nem baj. Ezekről azonban még semmit sem tudni, ahogyan a megjelenés pontos dátumáról sem esett szó. A zárt PC-s bétatesztre viszont már lehet jelentkezni, egy játékos pedig 5 barátját is meghívhatja rá. Erről bővebben a thedivisionheartland.com oldalon tudhatsz meg többet.

Emellett egy cinematic előzetest is kaptunk, amiben a The Division: Heartland alibi-történetét vázolják:

Ezt is érdemes elolvasnod:

8 híresség, akik kiverték a hisztit, mert viccet csinált belőlük a South Park

 

×