Nem kell már sokat aludni a legendás horrorsorozat, a Silent Hill visszatéréséig.

Tíz hosszú, várakozással teli év telt el az utolsó teljes értékű Silent Hill játék, a megosztóra, bár egyáltalán nem rosszra sikeredett Downpour óta, a rajongók pedig azóta reménykednek a legendás horrorsorozat feltámadásában. Ez aztán 2014-ben megvalósulni látszott, amikor Hideo Kojima és Norman Reedus hathatós közreműködésével a Konami stílusosan bejelentette a Silent Hills-t.

A játékot nem sokkal később drámai hirtelenséggel tette a földdel egyenlővé a kiadó, miután botrányos módon összerúgta a port a nagy nevű játékfejlesztővel. Sőt, a Silent Hills rendhagyó felkonferálásául szolgáló P.T.-t is leszedték minden hivatalos felületről – máig horrorösszegekért árulják azokat a PS-konzolokat, melyekre le van töltve. Azóta hatalmas csend honol a sorozat háza táján, és bár az utóbbi időben egyre többen kezdtek pletykálni folytatásokról és remake-ekről, hivatalosan ezeket eddig semmi és senki nem erősítette meg.

Egészen mostanáig, amikor a Konami szinte a legnagyobb semmiből jelentette be, hogy pár napon belül tiszta vizet önt a pohárba, és elárulják, mit tartogat a jövő a Silent Hill-sorozatnak.

A Konami eszerint október 19-én, magyar idő szerint este 11 órakor tart egy Silent Hill Transmission nevű streamet, amely során valószínűleg bemutathatják a pszichológiai horrorjáték legújabb darabját, esetleg darabjait. Néhány ködös városi mendemonda szerint ugyanis a Konami boszorkánykonyháján nem is egy, hanem több, de minimum két Silent Hill is alakulóban van – páran pedig arra is megesküdnének, hogy az egyik a 2001-es második rész remake-je.

Nos, ezt majd megtudjuk e hét szerdáján, amikor 10 év után – remélhetőleg most már tényleg – visszatér a Silent Hill.

 

De a régi-új Dead Space-ről sem érdemes lemaradni:

Ez kemény lesz: Brutális és vérbő játékmeneten a Dead Space Remake

 

×