Ujjonghatnak a rajongók, mert egyre biztosabb, hogy teljes felújítást kap a legendás, idén 21 éves Silent Hill 2.

Silent Hill rajongónak lenni nem egy kifizetődő mulatság, hiszen a Downpour óta jóformán semmit sem kaptak, és ennek idestova már 10 éve. Az újabb etap bejelentésére végül 2014-ben kerítettek sort, ami meglehetősen stílusosra sikerült, hiszen a bejelentő előzetes konkrétan egy demó volt, amivel nemcsak az idegeket borzolták, hanem a hype-ot is a sztratoszférába lőtték.

A Silent Hillsnek keresztelt játékon ugyanis a játékipari legenda, Hideo Kojima dolgozott, aminek főszereplője a The Walking Dead sztárja, Norman Reedus lett volna. Nos, mit tudjuk, ez a projekt végül a Konami szemetesében landolt miután kifejezetten balhés körülmények között szakítottak Kojimával, aki ugyan elkészítette utána a Death Strandinget, az a játék félig sem lakatta jól a Silent Hillre kiéhezett tábort.

Az utóbbi hetekben-hónapokban azonban újra elkezdtek beszélni egy esetleges Silent Hillről, sőt, sokan úgy tudják, hogy nem is egy, hanem egyszerre több rész is készülhet. A GameStar például kiszúrta Jeff Grubb és a VGC-s Andy Robinson twitteres beszélgetését, amelyben szeptemberi bejelentést vizionáltak, ami egyértelműen a hónap közepén esedékes Tokyo Game Show-ra utalhat.

Micsoda véletlen egybeesés, hogy most képek is kiszivárogtak a készülő Silent Hillről – az egyikről legalábbis, ami nemcsak feltámaszthatja a halott sorozatot, hanem új életet lehet a legkultikusabb etapjába is.

A Konaminál nagy titokban készülő új Silent Hill egyike ugyanis a máig legendás 2001-es második rész teljes remake-je lehet. A projektet annyira jól titkolják, hogy már májusban lehetett róla hallani pletykákat, akkor tudtuk meg azt is, hogy a Bloober Team dolgozik rajta, és új befejezésekkel és puzzle-elemekkel bővülhet.

Bár a képek roppant rossz minőségűek, és a szivárogtató sem az ismertebbek közül való, de egy megbízható bennfentes, a Dusk Golem is megerősítette azok hitelességét. Azaz a Konami valóban készíti a Silent Hill 2 Remake-t, ugyanakkor a kiszivárgott képek egy korábbi buildből származnak.

A gyászos felbontású képekből azonban egyértelműen kivehető, hogy a kult-klasszikus remake-je valamelyest a Resident Evil által kitaposott utat választja, azaz a klasszikus statikus nézetet TPS-re (vagy TPP ~ third person perspective) váltja. Ilyenre egyébként volt már példa a sorozat történetében, a Shattered Memories, ami a legelső rész PS2-s és PSP-s újragondolása volt, is a harmadik személyű perspektívát választotta.

A Dusk Golem szerint a remake ötlete még 2018-ban merült fel, és ez volt az egyik projekt, aminek akkor zöld utat adott a Konami. A képeken voltaképp ennek a koncepcióját láthatjuk, azaz közel sem a kész játékot tükrözi, csupán azt mutatja be, hogy a fejlesztők nagyjából milyen megoldásokban, grafikában, és játékmenetben gondolkoznak.

Reméljük hamarosan tényleg le is leplezik.

Na és ezt olvastad már?

Hamu vagy hó? – 20 év után megoldódott a Silent Hill nagy rejtélye

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×