Választ kaptak a rajongók arra a rejtélyre, amit valójában saját maguk generáltak.

Amikor a Silent Hill legelső részének főszereplője, Harry Mason a tragikus autóbalesetéből egyenesen Silent Hill városába sétál, szinte azonnal felfigyel a különös időjárásra, ami a települést övezi. A legfurcsább azonban nem a mindent beborító sűrű köd, hanem hogy júniusban valami hóhoz hasonló „valami” hullik az égből.

A rajongók egy egészen jelentős része viszont egy ideje már azon vitatkozik, hogy ez vajon valóban hó-e, nem inkább hamu?

Persze a szakavatott rajongók jól tudhatják, hogy az eredeti, 1999-ben megjelent játékban egy szó sem esik hamuról, sőt, többször a havat emlegették fel. Mégis, nagyon sokan inkább a hamu-teória felé hajlanak. Ennek oka, hogy a Christophe Gans által rendezett filmadaptáció mondhatni lazán kezelte az alapanyagot – amit sokan talán nem tudhattak.

A film forgatókönyvírója, Roger Avary Silent Hill városának megalkotásakor egy valódi esetből, a Pennsylvania állambeli Centralia városából merített ihletet, ami a föld alatti bányákban felgyulladt a szénérc miatt hamu alá került, így szellemvárossá lett. Eszerint a filmbeli Silent Hillel is hasonló történt, vagyis a hószerű képződmény valójában hamu.

A film szerint legalábbis, amiről valamiért nagyon sokan úgy gondolják, hogy egy univerzumon osztozik a játékokkal. Nos, nagyon nem, aki pedig játszott az első rész kvázi remake/rebootjaként is értelmezhető Silent Hill: Shattered Memories-zal, az nagyon jól tudhatja ezt.

Na de most akkor hamu vagy hó? 

Nos, már a kérdés felvetése is abszurd, nemhogy a vita róla. Ezt elégelte meg Masahiro Ito, aki az első Silent Hill szörny- és háttérdizájnere volt, majd a Silent Hill 2 és 3 művészeti vezetője lett. Az alkotó egyszerűen belefáradt ebbe a vitába, ezért 20 év után Twitteren öntött tiszta vizet a pohárba:

A Silent Hillben lévő természeti jelenség nem hamu, hanem hó.

De mint említettem, ezt a Shattered Memories-ből már jól tudhatjuk, abban ugyanis óriási tehetségnek kell lenni, hogy valaki összetévessze a havat a hamuval. Most már legalább mindenki nyugodtan aludhat – kivéve ha előtte Silent Hillezett.

Ez a jelenség viszont legalább olyan félelmetes:

Az mi az? – Furcsa fényeket fotózott egy pilóta az óceán fölött repülve

 

https://leet.hu/jbl-bt/

×