A streamer oldalon nehézkessé váltak az élő közvetítések, mert néha már alig lehet megkülönböztetni a valós nézőket a botoktól…

Hitelességében rúgták tökön a minap a Twitch-et, és erre akármilyen válasz is érkezik, foltot hagy az Amazon platformjának nimbuszán, hiszen az a streamelő játékosok és a közösség megbízható kapcsolatán nyugszik.

Nem kevesebb, mint 4.000.000 kamu fiók rohanta le a Twitch-et alig 24 óra alatt,

ami nagyrészt olyan trolloknak köszönhető, akik kihasználtak az oldal gyengeségeit – írja a GameRant. Egyelőre nem tisztázott módon lehetővé vált, hogy egy felhasználó egyszerre több bot fiókot is létrehozzon. Ez hatalmas lábonlövésnek bizonyult, és még több olyan streamer távozásával járhat, mint CodeMiko-é, aki az első között jelentette be, hogy YouTube-ra vált – egyrészt a korrektebb bevételmegosztás, másrészt a botok magas száma miatt.

CodeMiko, a VTUber. Forrás: TikTok

Nem ébred a Twitch a rémálomból: a gambling tartalmak kénytelen-kelletlen korlátozása és a pedofilok nyilvánvalóan magas jelenléte után most a botokkal gyűlik meg a baja a platformnak, ráadásul úgy, hogy a 24 órás rekordszámú bot regisztráció nem csillapodik: a számuk egyre nő.

Konkrét megoldásról egyelőre nem érkeztek hírek, viszont az oldal egyik fejlesztője a Twitteren jelezte: nagy erőkkel dolgoznak a helyreállításon.

Ha mindenáron összefüggéseket akarunk keresni – és ha minket kérdezel – elég gyanús, hogy a többmillió kamu account mindössze két nappal azután rohanta le a platformot, hogy az bejelentette: átalakítja a streamerek felé fizetett összegek struktúráját, és emiatt rögtön fel is mondott az egyik topmenedzser, Constance Knight.

Mint ismert, a Twitch jelenleg 70/30 arányban osztozik a tartalom-előállítókkal a feliratkozások után járó bevételeken, viszont az új policy szerint ez az elég előnyös ajánlat a jövőben csak 100.000 dolláros küszöbig járna – e felett a deal 50-50-re módosul. Ez nyilván sok csatornatulajdonosnál kiverte a biztosítékot, és egyre többen adnak hangot szándékuknak, hogy CodeMiko-t követve veszik a kalapjukat.

Ez persze spekuláció, de lehet, hogy egyesek a botok elszabadításával válaszolnak a nehezített bevételnövelésre?!

Azt mindenesetre érdemes megjegyezni, hogy a kamu fiókok száma nem először szabadul el a Twitch-en: az oldalról csak tavaly 15 millió olyan accountot kellett törölni, ami mögött botok és nem valós felhasználók álltak.

Bár jócskán megkésve, nem kellene lassan kötelezővé tenni a kamu profilok számának közlését? Csakhogy pl. a hirdetők is tudják már mennyi valós emberért fizetnek a platformokon…

Vagy ez Elon Muskon kívül tényleg senkit nem zavar?

Hol tart most a Musk-Twitter saga? – Így omlik össze az évtized üzlete

 

×