Szegény Twitch-et az ág is húzza: egy új riport szerint szexuális ragadozók kedvelt platformja lett. Nézzük a számokat és hogy mit próbálnak tenni ellene!

Rájár a rúd a stremaing oldalra: napokkal azután, hogy a szerencsejátékos tartalmak miatt kirobbant botrányra kellett reagálniuk (és még ennek is bőven lesznek folyományai), kiderült, hogy egy kutatás közel

2.000 aktív pedofil fiókot talált a felhasználók között.

A GameRant beszámolója alapján a Bloomberg készítette a felmérést, és a Twitch gyakorlatilag el is ismerte a hitelességét azzal, hogy reagált (egyébként elég szimpatikusan) a megállapításokra.

Forrás: StreamScheme

A riport 1.976 darab account-ra hívja fel a figyelmet, amelyek 2020 októbere és 2022 augusztusa között egyenként legalább 1.000, összesen pedig 279.016 kiskorút követtek, és szokatlan viselkedésmintákat mutattak:

minden jel szerint gyerekek kategorizálására, megfigyelésére, manipulálására jöttek létre.

Tom Verrilli (forrás: AirTree)

Az eredményekre a Twitch fő termékmenedzsere, Tom Verrilli válaszolt, leszögezve, hogy cégük álláspontja szerint már „egyetlen olyan eset is undorító”, amikor gyerekre próbálnak meg rászállni pedofilok, és az egészet

„mélyen felkavarónak” nevezte.

Forrás: Wired

A cég fejese emlékeztet: platformjuk jelenleg nem engedélyezi a 13 éven aluliak regisztrációját, és arra is vannak megoldásaik, hogy a Twitch-et ne lehessen pedofil visszaélésekre használni. A jelek szerint még mindig nem eleget, de egyre többet dolgoznak a probléma visszaszorításán. A riport közli:

a Twitch csak a kutatás két éve alatt megnégyszerezte bűnüldöző csapatának létszámát

és együttműködésre lépett egyrészt az amerikai Eltűnt és Kizsákmányolt Gyermekek Nemzeti Központjával, másrészt a Tech Coalition-nal, ami szintén az online pedofília ellen harcol. Többek között a zaklatásgyanús eseteket szűrik ki a platformon zajló kommunikációból és mindet jelentik a hatóságoknak.

Mindez szép, de a gyászos eredmények láttán úgy fest, hogy egyelőre nem elégségesek a moderálás eszközei. Tudja ezt a Twitch is, ezért számos újabb frissítésen dolgozik, amelyekkel hatékonyabban azonosítják, majd távolítják el a 13 év alatt és a pedofil viselkedést mutató profilokat.

A gambling balhé kapcsán mi is téptük a szánkat, hogy szigorúbb azonosítási folyamatra van szükség:

Twitch: bye-bye, szerencsejáték! Ezért tiltják le a gambling közvetítéseket

 

https://leet.hu/iskolakezdes/

×