Sokak számára lesz nagyon hasznos az a funkció, amivel a napokban kibővült a Google térképes alkalmazása.

Az elmúlt hetekben kifejezetten hasznos újdonságokkal frissült a Google Maps, ilyen volt például a Volán-buszmenetrend bekerülése, az idővonal mobilos kiterjesztése, de az autósok is örülhettek néhány extrának.

A bővítgetéssel azonban még közel sem végzett a Google, és a napokban élesítették a tavaly bemutatott, de eddig tesztfázisban leledző új funkciót, a levegő minőségét jelző indexet. A funkciót természetesen az Androidos és az iOS-es felhasználók egyaránt megkapják, és folyamatosan lesz elérhető világ részein.

A levegőminőségi indexet már a magyar felhasználók is láthatják, egyelőre viszont csak Amerikában működik rendeltetésszerűen, vagyis ott jelenít meg élő adatokat, melyeket a helyi hivatalos szervektől, és különböző független, a levegő minőségét vizsgáló szervezetektől gyűjtenek.

Ezt egyébként a térképrétegek között találjuk (alkalmazásban a jobb felső sarokban a keresősáv alatt), ezen belül pedig a Térkép részletei blokkban kell keresni. Itt a térkép egy kicsit kizoomol, majd a mért helyszíneket a levegő minőségének megfelelő pöttyökkel jelöli. Rájuk koppintva pedig egyéb részleteket is megtudhatunk, mint például honnan származnak az adatok, vagy a levegő minőségére vonatkozó általános tájékoztatást.

7 zseniális Google Maps funkció, ami megkönnyítheti az életed

×