Hatalmas átváltozásokon megy keresztül a Google Maps és a Street View.

A Google éppen most ünnepli a Google Maps Utcakép nézetének (Street View) 15. évfordulóját, ez idő alatt pedig a világ mintegy 100 országában több mint 220 milliárd képet készítettek. A nemes alkalom pedig remek apropót adott arra, hogy egy sor kifejezetten üdvözülendő újdonságot is bejelentsenek.

Az egyik érdekes újítás magukat a felvételeket készítő kamerákat érintik, amelyek hamarosan alapos fogyáson mellek keresztül. Az új kamerák a vállalat szerint jelentősen könnyebbek és kisebbek lesznek a mostanság használt készülékeknél, ami azért lesz jó a felhasználóknak, mert a segítségével nehezen megközelíthető helyeken is képesek lesznek Street View képeket készíteni. Ilyenek lehetnek a kifejezetten szűk utcák, vagy erdei-hegyi útvonalak stb., míg a képminőség elvileg változatlan marad.

A legjobb Street View funkció mobilokon is elérhető lesz!

Emellett a Google bejelentette, hogy a PC-ken egy ideje már használható (bár kissé elrejtett) „időutazós” funkciója az iOS-es és az Androidos térképalkalmazásokba is megérkezik végre. Ez a funkció valamiért eddig a számítógépekre korlátozódott, de ez hamarosan megváltozik, és telefonokon is visszanézhetjük az évekkel korábban készült felvételeket az utcákról és helyszínekről.

Ehhez elméletben nem kell majd mást tennünk, mint a Street View nézetben a kép alsó sávján feltűnő „további időpontokra” bökni, majd a felugró sorból kiválasztani azt a dátumot, ahova vissza szeretnénk utazni. Ez pedig azt jelenti, hogy unalmunkban már mobilról is vadászhatunk a régi bizarr Street View képekre, vagy akár visszanézhetjük a klasszikusokat is.

Ez elméletileg már a mai napon élesedett, de előfordulhat, hogy a magyar felhasználókhoz egy picit később ér el a frissítés.

Google Maps Street View: Historical images coming to iPhone and Android.

De ez még nem minden, a Google egészen fantasztikus újdonsággal is készül:

Leesik az állad a Google Maps legújabb funkciójától

 

https://leet.hu/jbl-bt/

×